Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Control rambursare TVA si depunerea declaratiilor rectificative

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Aug. 2018 Exclusiv
Tags: rambursare tva, declaratii rectificative, codul de procedura fiscala

O companie care urmeaza sa aiba control pentru rambursare de TVA a apelat la sfatul specialistilor nostri pentru a obtine raspuns la cateva intrebari. In cele ce urmeaza, consultantul fiscal va analiza situatia urmatoare: In anul 2016, in primul trimestru, la calculul impozitului pe profit, s-a recuperat pierderea din 2015, incorect din punct de vedere fiscal, pentru ca in 2015 societatea a fost impozitata la venituri, nu la profit.

S-a descoperit asta abia acum, in 2018. Ce se mai poate face? Trebuie lasat ca organele de control sa constate si sa recalculeze impozitul si penalizarile sau se depune rectificativa la declaratia 100 pentru acel trimestru si pentru 101? Corectia se face in 2018 pe seama rezultatului reportat?
 

Raspunsul specialistului

Potrivit prevederilor art. 105 alin. (1) din Codul de procedura fiscal, declaratia de impunere poate fi corectata de contribuabil/platitor, pe perioada termenului de prescriptie a dreptului de a stabili creante fiscale. Declaratia de impunere nu poate fi depusa si nu poate fi corectata dupa anularea rezervei verificarii ulterioare, insa la alin. (6) ale acestui articol se prevad si exceptii de la aceasta regula.
 
La alin. (8)  se mentioneaza ca in situatia in care in timpul inspectiei fiscale contribuabilul/platitorul depune sau corecteaza declaratia de impunere aferenta perioadelor si creantelor fiscale ce fac obiectul inspectiei fiscale, aceasta nu va fi luata in considerare de organul fiscal.
Asadar, pentru creantele fiscale ce fac obiectul inspectiei fiscale nu se depun rectificative in timpul inspectiei fiscale.
 
Avand in vedere ca se va initia o inspectie fiscal partiala privind TVA, se vor depune declaratii rectificative de catre societate, iar corectiile se vor inregistra la data constatarii pe  seama rezultatului reportat.
 
Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal, un proiect de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Control rambursare TVA si depunerea declaratiilor rectificative":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016