Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cota TVA valabila pentru servicii wellness

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 14 Mai. 2018
Tags: cod fiscal, tva, servicii, cota tva

In analiza de mai jos, vom vedea care este cota TVA pentru servicii wellness (jacuzzi, sauna etc).

Iata raspunsul specialistului!

O entitate ofera servicii de cazare, iar, pe langa aceste servicii, ofera si servicii de acces la jacuzzi, sauna, etc, contra cost, fara cazare.

Care este cota de TVA aplicabila pentru costul accesului la serviciile de wellness oferite de societate clientilor, servicii ce sunt oferite independent (fara cazare)?

Potrivit art. 292 alin. (2) lit. d) din Codul Fiscal cota redusa de TVA de 9% se aplica pentru cazarea in cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu functie similara, inclusiv inchirierea terenurilor amenajate pentru camping. In completare, Normele Metodologice date in aplicarea acestui articol precizeaza ca cota redusa de TVA se aplica asupra pretului total al cazarii, doar in cazul cazarii cu demipensiune, cu pensiune completa sau cu all inclusive, astfel cum sunt definite la art. 2^1 din Ordonanta Guvernului nr. 58/1998, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 755/2001. Art. 2^1 din OG nr. 58/1998 precizeaza ca reprezinta cazare cu "all inclusive" - combinatia prestabilita a serviciilor de cazare de asigurare a micului dejun, a pranzului, a cinei, a gustarilor dintre mese si a oricaror altor servicii de agrement turistic oferite cu mijloace proprii ale structurii de primire turistica, vandute sau oferite spre vanzare la un pret total. Astfel, pentru serviciile mentionate de dumneavoastra s-ar putea aplica cota redusa de 9% doar in czul in care aceste servicii ar fi fost oferite incluse in costul unui pachet turistic all inclusive, situatie in care nu va regasiti.

Din cele expuse intelegem ca societatea nu poate beneficia de scutirea de taxa prevazuta la art. 292 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal, deoarece sunt scutite de taxa pe valoarea adaugata doar serviciile de ingrijire medicala furnizate de unitati autorizate conform prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 109/2000 privind statiunile balneare, climatice si balneoclimatice si asistenta medicala balneara si de recuperare, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 343/2002, cu modificarile ulterioare, nu si serviciile de recreere (a se vedea alin. (3) al pct. 41 din Normele Metodologice date in aplicarea art. 292 din Codul fiscal).

In consecinta, pe baza informatiilor furnizate si din analiza textelor de mai sus, consideram ca cota de TVA aplicabila serviciilor de welness (in conditiile prezentate, respectiv fara cazare si fara a fi considerate servicii de ingrijire medicala) este cota standard de 19%.

Raspuns oferit pentru www.portalcodulfiscal.ro de S.M. Armaselu, consultant fiscal.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cota TVA valabila pentru servicii wellness":
Rating:

Nota: 3.9 din 5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016