Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cum putem obtine rambursarea TVA in conditii dificile? Rambursarea pentru achizitie autovehicul (magazin mobil)

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 02 Apr. 2014 Exclusiv
Tags: rambursarea taxei, achizitie automobile, deducere, rambursare, tva, codul fiscal

Modalitatea de rambursare a sumelor platite la achizitia unor autovehicule va fi analizata pornind de la cazul unei societati infiintate din 31.10.2012. Este inregistrata in scopuri de TVA, prin optiune, din 28.12.2012. In ianuarie 2013, societatea a cumparat doua autovehicule tip "mobile shop" pentru activitatea de comert cu amanuntul, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun.


Societatea nu a realizat venituri de la infiintare pana la 31.03.2014, deoarece nu a reusit sa obtina toate autorizatiile de care are nevoie pentru desfasurarea activitatii. Nu s-a inregistrat amortizare pentru cele doua autovehicule, deoarece societatea nu a inceput sa desfasoare activitatea pentru care au fost cumparate. Avand in vedere cele de mai sus, vom stabili daca este indreptatita societatea sa solicite si sa obtina rambursarea TVA achitate pentru cumpararea autovehiculelor, cu precizarea ca suma este mai mica de 45.000 lei.

Societatea a efectuat achizitia de autovehicule destinate desfasurarii activitatii comerciale in luna ianuarie 2013 cand avea calitatea de persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, detinea factura intocmita conform art. 155 alin. (19) din Codul fiscal, bunurile achizitionate erau destinate desfasurarii activitatii economice, deci indeplinea toate conditiile pentru exercitarea dreptului de deducere in perioada fiscala in care s-a realizat achizitia.
Conform art. 147 indice 1 din Codul fiscal, orice persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA, conform art. 153, are dreptul sa scada din valoarea totala a taxei colectate, pentru perioada fiscala, valoarea totala a taxei pentru achizitii.

Acest drept se exercita chiar daca nu exista o taxa colectata sau taxa de dedus este mai mare decat cea colectata pentru perioada fiscala.Prin urmare rambursarea taxei trebuia solicitata la data termenului de depunere a decontului de TVA pentru luna ianuarie 2013.

Daca inregistrarea in scopuri de TVA a fost anulata de organele fiscale pentru lipsa de activitate, in acest caz trebuie solicitata reinregistrare in scopuri de TVA conform art. 153 alin. (9 indice 1) lit. d) din Codul fiscal atunci cand se estimeaza inceperea activitatii economice si exercitarea dreptului de deducere prin decontul de TVA,solicitand rambursarea taxei rezultate din primul decont sau din deconturile ulterioare.





Raspuns oferit de specialistii www.portalcontabilitate.ro





Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cum putem obtine rambursarea TVA in conditii dificile? Rambursarea pentru achizitie autovehicul (magazin mobil)":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016