Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

De ce legislatia privind insolventa nu se poate aplica bancilor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 01 Nov. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, insolventa, falimente, rezolutia bancara, falimentele bancare

Aceeasi legislatie privind insolventa care se aplica si in cazul firmelor nu va putea fi aplicata si pentru falimentele bancare, asa cum a declarat recent viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu.



In acest sens, in cadrul seminarului organizat de Banca Centrala, acesta a declarat:

"In ceea ce priveste rezolutia bancara, doua lucruri sunt importante: orice am invatat, orice am practicat si aplicat in realitate nu mai sunt valabile astazi. Cand discutam cu colegii despre viitorul Cod al Insolventei, despre capitolul falimentelor bancare, spuneam ca probabil acesta nu se va mai aplica.

Eu personal, cel putin, nu simt ca o sa vedem falimente normale si legea normala nu se va aplica asupra falimentelor bancilor in viitor, pentru ca sistemul care prinde forma in urma crizei ne-a aratat ca externalitatile negative sunt atat de coplesitoare incat rezolutia bancara trebuie gestionata diferit".

De asemenea, Olteanu a precizat ca in prezent toate bancile centrale din UE lucreaza la un nou mecanism de rezolutie bancara:

"Cu totii am muncit foarte mult pentru a proiecta noul cadru european de rezolutie bancara, un cadru temporar. Cel putin in directiva rezolutiei bancare eu spun de tranzitie pentru ca ne asteptam cu totii sa fie aplicat un nou mecanism de rezolutie valabil in toata Europa.

Se crede ca mecanismul este necesar, noi credem in acest mecanism la BNR si credem ca uniunea bancara este un pas evident si necesar, dar si ca un mecanism comun de rezolutie este parte integranta a acestei uniuni bancare si el trebuie implementat si convenit de cat mai multe tari UE".

Sursa: Mediafax


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "De ce legislatia privind insolventa nu se poate aplica bancilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016