Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Diferenta r27 "Total taxa deductibila" si randul 28 "sub total taxa dedusa" in decontul de TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 09 Aug. 2012 Exclusiv
Tags: taxa deductibila, randul 28, decont tva, facturi, combustil, cod 300

Prin cele ce urmeaza vom face mai multe precizari legate de diferenta dintre randul randul 27 "Total taxa deductibila" si randul 28 "sub total taxa dedusa" in ce priveste decontul de TVA - cod 300.

Raspuns:

La rd. 27 - Total taxa deductibila se inscriu baza respectiv TVA aferenta tuturor documentelor (facturilor) primite, chiar daca pentru unele dintre acestea nu exista drept integral de deducere.

La rd. 28 se inscrie TVA pentru care avem efectiv drept de deducere, asadar din TVA deductibila inscrisa la rd. 27 se scad sumele aferente achizitiilor pentru care nu avem drept de deducere.

Spre exemplu, daca s-a achizitionat un autoturism care este folosit atat in scopul activitatilor economice cat si in alte scopuri (personale), avand de-a face cu o utilizare mixta, vom avea drept de deducere de 50% conform art 145^1 din Codul fiscal alin 1.

Presupunem ca valoarea autoturismului este de 100.000 lei fara TVA, TVA aferenta 24.000 lei. La rd. 27 se va inscrie baza =100.000 lei si TVA aferenta =24.000 lei.

Intrucat conform art. 145^1 avem drept de deducere de 50%, la rd . 28 se va inscrie suma de 12.000 lei (24.000 lei x50%), pentru care avem drept efectiv de deducere.

In acelasi mod se trateaza si TVA aferenta combustibilului, cheltuielilor cu reparatiile auto etc., in cazul limitarii deducerii partiale sau totale.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Diferenta r27 "Total taxa deductibila" si randul 28 "sub total taxa dedusa" in decontul de TVA":
Rating:

Nota: 4.25 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016