Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Exigibilitate TVA factura servicii intracomunitare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 19 Oct. 2011
Tags: tva, factura, exigibilitate tva, servicii intracomunitare

In ce conditii o societate comerciala din Romania, platitoare de TVA, emite o factura pentru servicii de Google AdSense?

In luna August societate a emis un cec pentru servicii Google AdSense (servicii prestate).
Acest cec a fost incasat tot in luna August.
Societatea din Romania trebuie sa emita factura de prestari servicii intracomunitare catre Google Ireland Ltd pana pe 15 septembrie sau trebuie sa emita factura in luna in care a incasat cec-ul (adica in August)?
In opinia noastra factura trebuia emisa la data la care s-a prestat serviciul, conform art. 134^1 din Codul fiscal.
Deasemenea, legislatia prevede la art. 134^2  alin. (2) lit. b), ca exigibilitatea TVA intervine la data la care se incaseaza un avans. Avansul din punct de vedere al TVA reprezinta incasarea partiala sau integrala a unor sume de bani pentru a efectua o livrare de bunuri sau o prestare de servicii inainte de livrarea bunurilor/prestarea serviciilor.
In opinia noastra, consideram ca factura trebuia emisa in luna august. Totusi, este intemeiat punctul de vedere al dvs., conform art. 155 alin. (1) ce stabileste ca factura poate fi emisa la data livrarii bunurilor/prestarii de servicii dar nu mai tarziu de 15 a lunii urmatoare. Cum in cazul de fata, factura este emisa o singura data, actul normativ justifica emiterea facturii pana pe 15 septebrie si este evident o contradictie majora intre cele 2 prevederi normative, respectiv exigibilitatea TVA la data livrarii bunurilor/prestarii de servicii si emiterea facturii pana pe 15 a lunii urmatoare.
 
Astfel, singura situatie la care ne putem raporta este cutuma, iar aceasta stabileste ca emiterea facturii se face in luna prestarii serviciilor.
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Exigibilitate TVA factura servicii intracomunitare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016