Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Forma corecta a Registrului de evidenta fiscala

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 02 Nov. 2011
Tags: registrul de evidenta fiscala, omfp 3512/2008

Ce format de prezentare este obligatoriu pentru Registrul de evidenta fiscala (calculul impozitului pe profit), in cazul unui control A.N.A.F, Garda Financiara, conform legislatiei in vigoare? Format electronic (.xls, word) avem voie sau trebuie scris de mana in acel registru de evidenta fiscala pe care suntem obligati sa-l achizitionam? Daca se poate raspuns cu articol din legislatie.

Solutie oferita de specialistii portalcontabilitate.ro

In conformitate cu prevederile de la punctul 15 din Normele metodologice de aplicare pentru  art 19 din Codul fiscal , pentru determinarea profitului impozabil contribuabilii sunt obligati sa intocmeasca un registru de evidenta fiscala, intr-un singur exemplar, compus din cel putin 100 de file, tinut in forma scrisa sau electronica.

Completarea se face in ordine cronologica, iar informatiile inregistrate trebuie sa corespunda cu operatiunile fiscale si cu datele prezentate in declaratiile de impunere. Registrul de evidenta fiscala se completeaza in toate situatiile in care informatiile cuprinse in declaratia fiscala sunt obtinute in urma unor prelucrari ale datelor furnizate din inregistrarile contabile. Modul de completare a registrului de evidenta fiscala este la latitudinea fiecarui contribuabil, in functie de specificul activitatii si de necesitatile proprii ale acestuia. Acestea se refera la: calculul dobanzilor si al diferentelor de curs valutar deductibile fiscal, amortizarea fiscala, reduceri si scutiri de impozit pe profit, evidenta fiscala a vanzarilor cu plata in rate, valoarea fiscala in cazul efectuarii operatiunilor prevazute la art. 27 din Codul fiscal , alte asemenea operatiuni.”
 
Utilizarea registrului de evidenta fiscala este reglementata prin OMFP 870/2005 privind Registrul de evidenta fiscala modificat ulterior prin OMFP 949/2005 si OMFP 1857/2006.
 
Impozitul pe profit calculat si inscris in Registrul de evidenta fiscala trebuie sa corespunda cu cel completat in declaratia privind obligatiile de plata la bugetul general consolidat.
 
Registrul de evidenta fiscala se prezinta organelor de inspectie fiscala competente. Registrul de evidenta fiscala este document cu regim special de tiparire si distribuire si se executa de Compania Nationala "Imprimeria Nationala - S.A.", cu utilizarea unor elemente de securizare.
 
Registrul de evidenta fiscala poate fi completat si in forma electronica, cu respectarea modelului si continutului prevazute in anexa nr. 1 la OMFP 870/2005.
 
Ordinul privind registrul de evidenta fiscala prevede ca derogarea de la completarea manuala la cea electronica se acorda „conform competentelor de catre directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti si Directia generala de administrare a marilor contribuabili, cu respectarea conditiilor prevazute la lit. G si H din anexa nr. 1 la OMFP 1850/2004 privind registrele si formularele financiar-contabile.”
 
Avand in vedere faptul ca OMFP 1850/2004 a fost abrogat si inlocuit cu OMFP 3512/2008 privind documentele financiar-contabile, act normativ care nu mai impune solicitarea derogarii pentru utilizarea sistemelor informatice de prelucrare automata a datelor, rezulta ca Registrul de evidenta fiscala poate fi prezentat si in format electronic, cu obligatia de a furniza toate informatiile prevazute in anexa nr. 1 la OMFP 870/2005.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Forma corecta a Registrului de evidenta fiscala":
Rating:

Nota: 4.71 din 5 din 21 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016