Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Finantelor: Suntem pregatiti sa identificam problemele si sa oprim exodul romanilor!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 20 Sep. 2018
Tags: taxarea tranzactiilor financiare, ministrul finantelor, probleme financiare

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a participat miercuri,19 septembrie, la intrevederea ministrilor de finante, membri ai Partidului Socialistilor Europeni (PES), la Berlin, unde a abordat si problemele cu care se confrunta romanii.

In cadrul reuniunii s-au abordat mai multe subiecte, intre care taxarea tranzactiilor financiare, reformarea Mecanismului European de Stabilitate si o posibila capacitate bugetara la nivelul Zonei Euro.

”In cadrul reuniunii ministrilor de finante din PES am sustinut protejarea pietei financiare din Romania, piata care este in curs de consolidare, prin respingerea ideii de aderare la procedura de cooperare consolidata din domeniul taxarii tranzactiilor financiare. Ne vom asigura ca procedura nu va afecta sectorul financiar al statelor membre care nu doresc aplicarea taxei, dar nu va impacta nici piata de capital. De asemenea, nu sustinem un buget separat pentru zona euro, mai ales acum cand Uniunea Europeana se confrunta cu diverse provocari si are nevoie, mai mult ca oricand de unitate. De aceea, statele membre UE trebuie sa promoveze o abordare de jos in sus prin care politicile sa reflecte agenda reala a cetatenilor, cum ar fi deficitul de forta de munca in statele central si est europene. Se stie, ca in Romania, deficitul de forta de munca se tot adanceste. Prin urmare, trebuie sa venim cu masuri de sustinere pentru a opri exodul romanilor din afara tarii si pentru a-i incuraja pe cei care sunt plecati sa revina acasa. Suntem pregatiti pentru o abordare constructiva, sa identificam problemele si, impreuna cu celelalte state UE, sa gasim cele mai bune solutii pentru toti", afirma ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici.

Intalnirea a avut loc la invitatia ministrului de finante german, Olaf Scholz, iar printre partenerii de dialog s-au numarat Mario Centeno – presedintele Eurogrup si ministrul finantelor din Portugalia, Pierre Moscovici – comisarul european pentru Afaceri Economice si Financiare, ministrii de finante din Malta, Spania, Suedia, Slovacia, Grecia, dar si reprezentanti ai Parlamentului European – Maria Joao Rodrigues, Robert Gualtieri si Pervenche Beres.

Ministrii de finante membri ai PES se intalnesc lunar pentru a-si coordona pozitiile pe subiecte de interes european si pentru cristalizarea unei politici unitare si coerente la nivelul UE pentru protejarea intereselor cetatenilor.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Finantelor: Suntem pregatiti sa identificam problemele si sa oprim exodul romanilor!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016