Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Obligatie aplicare taxare inversa. Cum procedam in ce priveste Declaratia 390?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 04 Mar. 2014 Exclusiv
Tags: declaratie 390, declaratia vies, taxare inversa, d 390, cod fiscal, tva

In ce priveste obligatiile pe care le implica aplicarea procedurii de taxare inversa, analizam cazul unei societati din Romania care detine un sediu secundar permanent in Italia inregistrat la autoritatile fiscale italiene, avand cod valabil de TVA. Sediul secundar din Italia factureaza catre sediu principal din Romania servicii de management pentru care ataseaza documente justificative.



Serviciul il factureaza fara TVA si nu il declara in declaratia VIES, specificandu-ne ca in legislatia din Italia serviciile respective nu intra in sfera de TVA si nu se declara in declaratia VIES. Vom stabili astfel daca societatea din Romania este obligata sa aplice taxare inversa pentru aceste servicii si daca le declara in D390 sau nu.

Mentionam ca societatea trebuie sa demonstreze ca nu a primit la sediul activitatii economice din Romania servicii de mangement prestate de cate un prestator din Italia sau alt stat membru, respectiv ca nu a efectuat in Romania o achizitie intracomunitara de servicii de la un prestator din alt stat membru (de exemplu Italia).

Asadar, trebuie efectuate verificari daca sumele din factura nu reprezinta contrapartida obtinuta de un prestator din alt stat membru (de exemplu Italia) pentru serviciile prestate catre sediul activitatii economice din Romania, dar serviciile respective au fost facturate sediului fix din Italia.

Daca sumele reprezinta contrapartida obtinuta de prestator din alt stat membru pentru servicii de management atribuibile activitatii economice din Romania si nu sediului fix din Italia, locul prestarii este in Romania unde se impoziteaza serviciile, se achita taxa aferenta prin mecanismul taxarii inverse si se depune declaratia recapitulativa (390) prevazuta la art. 156 indice 4 din Codul fiscal.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Obligatie aplicare taxare inversa. Cum procedam in ce priveste Declaratia 390?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016