Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ONG. Documente care insotesc situatiile financiare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 05 Feb. 2018
Tags: ong, situatiile financiare anuale, bilant

In analiza de mai jos, avem un ONG cu trei membri fondatori care trebuie sa depuna situatiile financiare pentru anul 2017.

Vom vedea ce documente sunt obligatorii si daca trebuie depus raportul intocmit de un cenzor.

Iata raspunsul specialistului!

Potrivit prevederilor art. 20 din Ordonanta 26/2000, organele asociatiei sunt:

a) adunarea generala;
b) consiliul director;
c) cenzorul sau, dupa caz, comisia de cenzori.

La  art. 27 alin 1) se precizeaza ca actul constitutiv poate prevedea numirea unui cenzor sau a unei comisii de cenzori.

Daca numarul asociaţilor este mai mare de 15, numirea unui cenzor este obligatorie. Acesta poate fi o persoana din afara asociatiei.

In cazul in care asociatia nu are obligatia numirii unui cenzor, fiecare dintre asociati care nu este membru al consiliului director poate exercita dreptul de control.

Potrivit prevederilor pct. 3 din 1969/2007, persoanele juridice fara scop patrimonial intocmesc situatii financiare anuale care cuprind:

- bilant,
- contul rezultatului exercitiului,
- notele explicative la situatiile financiare anuale.

Situatiile financiare anuale trebuie insotite de o declaratie scrisa de asumare a raspunderii conducerii persoanei juridice pentru intocmirea situatiilor financiare anuale in conformitate cu Reglementarile contabile pentru persoanele juridice fara scop patrimonial.

Consiliul de administratie elaboreaza pentru fiecare exercitiu financiar un raport, denumit in continuare raportul administratorilor, care cuprinde cel putin o prezentare fidela a dezvoltarii ti performantei activitatilor entitatii si a pozitiei sale financiare, impreuna cu o descriere a principalelor riscuri si incertitudini cu care se confrunta.
 
Potrivit prevederilor art. 34 din Legea contabilitatii, situatiile financiare anuale ale persoanelor juridice de interes public sunt supuse auditului statutar, care se efectueaza de catre auditori statutari, persoane fizice sau juridice autorizate, in conditiile legii.

In concluzie, situatiile financiare anuale vor fi insotite de raportul  consiliului de administratie , procesul–verbal al adunarii generale privind aprobarea situatiilor financiare anuale, precum si declaratia scrisa de asumare a raspunderii conducerii persoanei juridice pentru intocmirea situatiilor financiare anuale.

Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Elena Garofil, consultant fiscal.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ONG. Documente care insotesc situatiile financiare":
Rating:

Nota: 4.83 din 5 din 9 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016