Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ONG si reinvestire profit. Cum procedam corect privind plata impozitului?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 08 Mar. 2016 Exclusiv
Tags: ong, unitate protejata, reinvestire profit, codul fiscal, declaratia 101

Dezbatem mai jos daca in cazul unitatilor protejate infiintate in cadrul organizatiilor persoanelor cu handicap care desfasoara si activitati de vanzari intermedieri, prin faptul ca 75% din profitul obtinut se va reinvesti in programe de integrare socioprofesionala pentru persoanele cu handicap, profitul se refera la impozitul pe profit de plata (cont 4411) si daca facand referire la contul 121, intelegem total activitati sau doar din activitatea aferenta unitatii protejate. Se mentioneaza ca ONG-ul deja a depus declaratia 101, iar impozitul pe profit a fost de 150 lei. Vom vedea astfel daca va trebui platit impozit pe profit si reinvestit totodata.


Potrivit art. 78 din Legea 448/2006 cu modificarile si completarile ulterioare fac exceptie de la obligatia achizitionarii de produse sau servicii din activitatea persoanelor cu handicap unitatile protejate infiintate in cadrul organizatiilor persoanelor cu handicap care pot desfasura si activitati de vânzari/intermedieri, cu conditia ca minimum 75% din profitul obtinut sa fie destinat programelor de integrare socioprofesionala pentru persoanele cu handicap din organizatiile respective. Aceste unitati au obligatia prezentarii unui raport financiar la fiecare inceput de an, din care sa rezulte cum au fost utilizate fondurile obtinute prin activitatea comerciala.

Profitul este reflectat de soldul creditor al contului 121, nu de impozitul pe profit datorat. Profitul reinvestit este cel rezultat din activitatile de vanzari sau intermedieri ale unitatilor protejate (activitatea economica a aunitatii protejate). In acest sens este necesara conducerea evidentei economice in analitice distincte pentru acest tip de activitate. Pentru calculul profitului aferente activitatii economice ONG-ul aplica prevederile art. 15 din Codul Fiscal
si plateste impozitul pe profitul datorat.

Obligatia reinvestirii a 75% din profitul realizat in programe de integrare socioprofesionala a persoanelor cu handicap se refera la profitul realizat din activitatea de intermediere a unitatilor protejate.    


Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Gabi Popescu - Auditor financiar


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ONG si reinvestire profit. Cum procedam corect privind plata impozitului?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016