Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Organizatie non-profit inregistrata in scopuri de TVA. Cum se aplica TVA pentru cotizatii si servicii prestate?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 29 Mai. 2013 Exclusiv
Tags: tva, organizatie non-profit, cotizatii, facturare, operatiuni scutite

Vom analiza mai jos cazul unei organizatii non-profit care devine platitoare de TVA prin optiune incepand cu 1.04.2013. Se va vedea astfel daca incepand cu aceasta data veniturile din cotizatii si taxa de inscriere vor fi facturate fara TVA si daca serviciile prestate catre membri si cei care nu sunt membri vor fi facturate cu TVA.



Solutia consultantului:

Procedura de mai sus este cea corecta. Astfel, sunt considerate operatiuni scutite de TVA conform art. 141 alin. 1 lit. k din Codul fiscal si pct. 28 din Normele metodologice de aplicare prestarile de servicii si/sau livrarile de bunuri furnizate membrilor in interesul lor colectiv, in schimbul unei cotizatii fixate conform statutului, de organizatii fara scop patrimonial care au obiective de natura politica, sindicala, religioasa, patriotica, filozofica, filantropica, patronala, profesionala sau civica, precum si obiective de reprezentare a intereselor membrilor lor, in conditiile in care aceasta scutire nu provoaca distorsiuni de concurenta.

Prin urmare, pentru cotizatii si taxe de inscriere nu se va percepe TVA, chiar daca in schimbul acestora organizatia desfasoara o serie de activitati in interesul colectiv al membrilor acesteia (spre exemplu, activitati de relatii publice, de reprezentare, de informare, de organizare de evenimente conform statutului).

In schimb, pentru serviciile prestate in mod specific catre membri sau nemembri, prin furnizarea apei pentru irigatii contra cost se va percepe TVA cu cota obisnuita de 24%.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Organizatie non-profit inregistrata in scopuri de TVA. Cum se aplica TVA pentru cotizatii si servicii prestate?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016