Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Plati in numerar dividende. Cum gestionam dividendele neridicate?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 06 Ian. 2017 Exclusiv
Tags: plata in numerar, impozitul pe dividende, plati numerar, legea 70/2015

Stabilim prin cele ce urmeaza daca dividendele nete (impozitul pe dividende platit ) din anii 2013-2014 neridicate se incadreaza in prevederile Legii 70/2015 in sensul ca trebuie sa respecte plafonul de 10.000 lei numerar si restul prin banca avand in vedere ca ele au fost constituite si impozitul platit inainte de data de 9 mai 2015.

Masuri pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar au fost introduse prin Capitolul I din Legea 70/2015. Astfel cum prevede art. 16 din lege, cap. I intra in vigoare la 30 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Prevederile cap. I nu se aplica contractelor incheiate anterior intrarii in vigoare a acesteio legi legi.
 
Astfel, pentru contractele incheiate anterior datei de 09 mai 2015 nu se aplica plafoanele prevazute de aceasta lege.

Consideram ca nu intra sub incidenta acestei prevederi , Hotararile AGA privind repartizarea dividendelor.

Astfel, conform  prevederilor art. 4 alin. (4) din Legea nr. 70/2015 platile in numerar, inclusiv de dividende, efectuate de persoanele juridice catre persoanele fizice trebuie sa se efectueze cu incadrarea in plafonul zilnic de 10.000 lei catre o persoana.

Prin urmare,  plata dividendelor catre actionarii persoane fizice se poate face in numerar in limita sumei de 10.000 lei/zi, iar diferenta pana la concurenta sumei distribuite drept dividende este bine sa fie achitata prin virament bancar sau alte instrumente fara numerar.


Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Dana Hristu - Consultant fiscal si expert contabil si auditor financiar

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Plati in numerar dividende. Cum gestionam dividendele neridicate?":
Rating:

Nota: 4.85 din 5 din 10 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016