Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Prelucrare marfuri si Registrul bunurilor primite. Cum tratam returul marfurilor reconditionate in Romania?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 18 Mai. 2016 Exclusiv
Tags: prelucrare marfuri, livrari bunuri, codul fiscal, registrul bunurilor, retur marfa

In cazul in care o marfa livrata intr-un alt stat membru UE in luna martie 2016 este returnata de client din diverse motive tehnice in luna mai si retrimisa ulterior clientului, stabilim daca aceasta operatiune este suficienta in cazul in care este inregistrata in registrul non-transferurilor. Totodata, stabilim daca, in conditiile in care marfa se reconditioneaza in Romania, se mai inregistreaza in evidenta contabila a societatii.

Potrivit ART. 270 alin. (12) nontransferul  reprezinta expedierea sau transportul unui bun din Romania in alt stat membru, de persoana impozabila sau de alta persoana in contul sau, pentru a fi utilizat in scopul uneia dintre urmatoarele operatiuni:

f) prestarea de servicii in beneficiul persoanei impozabile, care implica evaluarea bunurilor mobile corporale sau lucrari asupra bunurilor mobile corporale efectuate in statul membru in care se termina expedierea ori transportul bunului, cu conditia ca bunurile, dupa prelucrare, sa fie reexpediate persoanei impozabile din Romania de la care fusesera expediate sau transportate initial.

Privind in oglinda firma din Germania a transportat bunurile in Romania pentru reparatii – operatiunea reprezentand un nontransfer.

Asadar, persoana impozabila din Romania trebuie sa tina un registru al bunurilor primite, in care trebuie inscrise atat intrarile de bunuri in Romania, cat si returnarea acestora in celalalt Stat Membru, incluzand si o referire la facturi fiscale aferenta serviciului prestat.

Raspuns oferit de www.portalcontabilitate.ro
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Prelucrare marfuri si Registrul bunurilor primite. Cum tratam returul marfurilor reconditionate in Romania?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016