Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Prestare servicii electronice pe teritoriul national de firma neinregistrata in scopuri de TVA. Ce obligatii exista?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 11 Aug. 2017 Exclusiv
Tags: monitorizare video, prestari servicii, tva, codul fiscal

Obligatiile aferente TVA-ului sunt diverse, insa strictetea aplicarii acestor prevederi e pe masura. De aceea, e bine sa evitati orice nereguli care pot aparea si sa verificati cu exactitatea pentru a va asigura ca nu incalcati legea.

Avem astfel, in analiza urmatoare, ca exemplu, o societate din Romania neinregistrata in scopuri de TVA care presteaza servicii de monitorizare video a unor obiective din alt stat UE. Serviciile sunt efectuate in Romania si facturate unei persoane juridice din statul strain. Vom vedea daca firma din Romania este obligata sa se inregistreze in scopuri de TVA inainte de atingerea plafonului de 220.000 lei.
 
Iata raspunsul specialistului:
 
Trebuie remarcat ca societatea romaneasca ofera servicii prestate pe cale electronica beneficiarului strain. Locul serviciilor prestate pe cale electronica este locul unde este stabilit beneficiarul, indiferent daca acesta este sau nu este o persoana inregistrata in scopuri de TVA, conform art.278 alin.(2) coroborat cu alin.(5) lit.h) pct.3 Cod fiscal.
 
Tinand cont de faptul ca locul prestarii serviciilor este statul din UE, societatea prestatoare de servicii pe cale electronica, din Romania, are obligatia inregistrarii in scopuri de TVA la organul fiscal competent, conform art.317 alin.(1) lit.b) Cod fiscal, inainte de a atinge plafonul pentru livrarile nationale de 220.000 lei.
 
Astfel, cu privire la TVA, societatea prestoare are urmatoarele obligatii:
 
- inainte de a incepe prestarea serviciilor intracomunitare are obligatia inregistrarii sale in scopuri de TVA pentru serviciile prestate intr-un stat intracomunitar, prin depunerea Cererii formular 091 la organul fiscal competent, conform art.317 alin.(1) lit.b) Cod fiscal si a pct.90.(4) din normele de aplicare ale acestui articol;
 
- inregistrarea societatii in scopuri de TVA pentru livrari de servicii intracomunitare este considerata valabila de la data solicitarii inregistrarii sale la organul fiscal competent, conform pct.90.(2) din normele de aplicare ale art.317 Cod fiscal;
 
- ulterior, dupa inregistrarea sa in scopuri de tva pentru servicii intracomunitare, va putea emite factura care va mentiona codul sau valid TVA;
 
- va utiliza codul sau de inregistrare in scopuri de TVA strict pentru operatiunile intracomunitare (codul de inregistrare nu este valid pentru operatiunile desfasurate pe teritoriul national, societatea nefiind inregistrata in scopuri de TVA pentru tranzactii in Romania).
- va raporta serviciile prestate prin Declaratia 390.
 
 
 
 
Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Marilena Radulescu - Economist si expert contabil
 
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Prestare servicii electronice pe teritoriul national de firma neinregistrata in scopuri de TVA. Ce obligatii exista?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016