Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Prestari servicii. Regim TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 22 Feb. 2012 Exclusiv
Tags: omfp 3665/2011, tva, taxare inversa

Intrebare: O societate straina pune la dispozitia societatii din Romania un numar de cinci angajati pe o perioada de 12 luni de zile. Ambele societati sunt inregistrate in scopuri de TVA. Firma straina factureaza societatii din Romania cheltuiala cu personalul detasat, pe factura fiind trecut "prestari servicii conform contract nr...". Ce tratament din punct de vedere al TVA-ului se aplica beneficiarului (societatea romana)? La ce rand se va declara in D300? Se va depune declaratia 390?

Raspuns:

Punerea de personal la dispozitia unui beneficiar stabilit pe teritoriul Romaniei de catre o persoana impozabila stabilita pe teritoriul unui stat membru, reprezinta o prestare de serviciu care se incadreaza in categoria operatiunilor intracomunitare. Pentru achizitia acestui serviciu, beneficiarul din Romania, respectiv firma Y, trebuie se aplice regula generala de taxare reglementata prin articolul 133, alineatul 2.
 
In baza acestui articol, avand in vedere ca beneficiarul este persoana impozabila, locul de prestare al serviciilor se considera a fi locul unde beneficiarul respectiv are sediul activitatii economice sau sediul fix. Deci, locul de prestare al serviciului respectiv este in Romania iar operatiunea este considerata o achizitie intracomunitara de servicii pentru care beneficiarul din Romania trebuie sa aplice regimul de taxare inversa prin formula contabila 4426=4427.

Valoarea achizitiei intracomunitare de servicii se raporteaza prin decontul de TVA cod 300 la randul 7, respectiv 7.1. si la randul 20, respectiv 20.1., cf. OMFP 3665/2011.

Deoarece operatiunea este o achizitie intracomunitara de servicii pentru care se aplica regimul de taxare inversa, valoarea acestui serviciu se raporteaza si prin declaratia cod 390 VIES, cu simbolul S.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Prestari servicii. Regim TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016