Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Schimbare administrator. Formularul 088 si Registrul operatorilor intracomunitari (ROI). Ce obligatii declarative apar?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 15 Sep. 2015 Exclusiv
Tags: schimbare administrator, formularul 088, registrul operatorilor, documente, cod fiscal, formular 088, roi

In cazul urmator, societatea X SRL este inregistrata in Romania, platitoare de TVA si inscrisa in ROI. Aceasta are drept administrator societatea Y SRL. Societatea Y este o persoana juridica rezidenta, neplatitoare de TVA. Societatea Y schimba administratorul depunand toata documentatia necesara la Registrul Comertului.


In aceasta situatie, societatea X are obligatia depunerii formularului 088 la ANAF? Care sunt situatiile in care o societate romaneasca inscrisa in scopuri de TVA si in ROI are obligatia depunerii acestui formular?

Potrivit art. 4 din OPANAF 1966/2015, formularul 088 se depune de societatile infiintate in baza Legii nr. 31/1990 care sunt inregistrate in scopuri de TVA potrivit art. 153 din Codul fiscal, la solicitarea organelor fiscale, in urmatoarele situatii:

- schimbarea sediului social;
- schimbarea administratorilor si/sau a asociatilor.

In ceea ce priveste Registrul operatorilor intracomunitari, va trebuie sa depuneti o Cerere  de actualizare a datelor din Registrul operatorilor intracomunitari, conform Anexa 8 din OANAF 2101 /2010 privind aprobarea Procedurii de organizare si functionare a Registrului operatorilor intracomunitari, precum si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare, cu modificarile si completarile ulterioare.

Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Dana Hristu, consultant fiscal, expert contabil si auditor financiar

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Schimbare administrator. Formularul 088 si Registrul operatorilor intracomunitari (ROI). Ce obligatii declarative apar?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016