Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Servicii de transport intracomunitare si platitor TVA. Refuz din cauza Declaratiei 088. Ce rezolvare exista?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 21 Oct. 2015 Exclusiv
Tags: declaratia 088, transport, platitor tva, roi, inspectia fiscala

Tematica urmatorului studiu de caz face referire la o ffrma neplatitoare de TVA care are inregistrare in ROI pentru servicii de transport efectuate in comunitate. Depaseste plafonul de 220.000 lei si vrea sa se inregistreze drept platitor TVA pe intreaga activitate. E inregistrat drept platitor de TVA, dar este respins cu declaratia 088 deoarece cei de la Inspectia Fiscala spun ca nu are capacitate de a obtine venituri.


Se mai poate inregistra in ROI drept platitor de TVA anulat pentru ca obiectul lui de activitate este transport in comunitate sau trebuie sa isi inchida firma?

Presupunand ca intradevar I se va refuza inscrierea ca platitor de TVA pentru operatiuni interne (cu toate ca art. 153 prevede obligatia inregistrarii ca platitor de TVA in 10 zile de la depasirea plafonului de 220.000 de lei prevazut la art. 152 din Codul fiscal), se va putea inscrie in ROI cum a facut-o si pana acum:

Obtine un cod valid de TVA pentru operatiuni intracomunitare conform art. 153^1 din Codul fiscal.

Se inscrie cu acest cod de TVA in ROI.

Daca firma devine platitoare de TVA si pentru operatiunile interne I se va elibera un alt cod de TVA (CUI-ul de acum dar cu RO in fata), va cere iesirea din ROI pentru codul de TVA intracomunitar pe baza caruia a fost inscrisa pana acum si inscrierea in ROI cu noul cod de TVA.

Inainte sa luati o decizie in acest sens verificati vectorul fiscal al firmei pe www.mfinante.ro, sectiunea Informatii fiscale si Bilanturi unde este foarte probabil sa constatati ca ati fost inregistrati ca platitori de TVA in urma notificarii ANAF despre depasirea plafonului.

Raspuns oferit de www.portalcontabilitate.ro

 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Servicii de transport intracomunitare si platitor TVA. Refuz din cauza Declaratiei 088. Ce rezolvare exista?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016