Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Societate neplatitoare de TVA. Obligatia inregistrarii in ROI

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 18 Dec. 2012 Exclusiv
Tags: inregistrare roi, tva, codul fiscal, scutire taxa

Analizam, prin cele ce urmeaza, cazul unei societati neplatitoare de TVA scutita prin lege conform 141 cu 1 lit a), incercand sa stabilim pentru ce tip de servicii primite din spatiul comunitar este obligata sa se inregistreze in ROI si sa faca decont special 301, respectiv 390. Vom vedea si care va fi situatia in cazul in care societatea este neplatitoare de TVA conform art. 152.


Solutia consultantului:


1. Veti avea obligatia sa va inregistrati special in scopuri de TVA si sa va inregistrati in ROI pentru toate serviciile pe care le achizitionati din UE de la prestatori, persoane impozabile, pentru care aveti obligatia platii TVA in Romania, conform art 150 alin 2 din Codul fiscal , conform art 153^1 alin 2 lit. c din codul fiscal , redat mai jos:

"1) Are obligatia sa solicite inregistrarea in scopuri de TVA, conform prezentului articol:
c) persoana impozabila care isi are stabilit sediul activitatii economice in Romania, care nu este inregistrata si nu are obligatia sa se inregistreze conform art. 153 si care nu este deja inregistrata conform lit. a) sau b) sau a alin. (2), daca primeste de la un prestator, persoana impozabila stabilita in alt stat membru, servicii pentru care este obligata la plata taxei in Romania conform art. 150 alin. (2), inaintea primirii serviciilor respective."

Serviciile pentru care aveti aceste obligatii sunt cele care se incadreaza la art 133 alin 2 din Codul fiscal , si in general cele care nu se incadreaza la exceptii - de genul celor prevazute la art 133 alin 4, alin 7, art 141 din Codul fiscal .

2.  Aceleasi obligatii revin si persoanei impozabile neinregistrate in scop de TVA intrucat nu a depasit plafonul (intreprinderea mica), pentru toate serviciile achizitionate din UE, servicii care nu se incadraeza la exceptiile de la  art 133 alin 4, art 133 alin 7 din Codul fiscal , cele scutite fara drept de deducere de la art. 141 din Codul fiscal.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Societate neplatitoare de TVA. Obligatia inregistrarii in ROI":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016