Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Studiu de caz: Aplicarea TVA in cazul vanzarii de brosuri

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Iul. 2011
Tags: tva, codul fiscal, tva reviste

Normele care privesc aplicarea corecta a cotei de TVA in cazul diferitelor publicatii tin cont, in unele situatii, de procentul de publicitate inscris in continutul acestora. In ceea ce priveste ...

Normele care privesc aplicarea corecta a cotei de TVA in cazul diferitelor publicatii tin cont, in unele situatii, de procentul de publicitate inscris in continutul acestora. In ceea ce priveste achizitia unor astfel de publicatii, de tipul brosurilor, cu o cota de TVA de 9%, poate o societate sa le vanda cu un pret care include TVA de 24%?

Normele care privesc aplicarea corecta a cotelor de TVA sunt reglementate prin Codul fiscal, stabilirea acestor cote reduse avand ca scop protectia sociala. In situatia data, cota redusa pentru carti si reviste este reglementata in mod expres prin art. 140 alin. (2) lit. b) "livrarea de manuale scolare, carti, ziare si reviste, cu exceptia celor destinate exclusiv sau in principal publicitatii".

Pentru a se incadra la reviste, tipariturile respective trebuie sa aiba un cod ISSN, aspect reglementat prin normele de aplicare ale Codului fiscal la punctul 23 alin. 3.
 
In consecinta, cota de TVA nu poate fi modificata la vanzarea bunurilor cumparate cu cota redusa. Insa, in situatia in care se constata ca furnizorul nu a respectat prevederile cuprinse in Codul fiscal la art. 140 si normele de aplicare si ar fi trebuit sa aplice cota standard TVA de 24%, comerciantul are obligatia de a-l atentiona si de a solicita corectarea facturii pentru aplicarea unei cote corecte.

Deoarece brosurile nu sunt definite prin Codul fiscal, trebuie analizat in ce masura aceste publicatii se incadreaza la reviste, verificandu-se si daca mai mult de jumatate din continutul revistei este destinat publicitatii. Daca aceste conditii nu sunt respectate, brosurile trebuie cumparate si vandute cu aceeasi cota de TVA: cota redusa sau cota standard.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul " Studiu de caz: Aplicarea TVA in cazul vanzarii de brosuri":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016