Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Studiu de caz: Reguli de functionare ale unei tombole si prevederi legale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 29 Iun. 2011
Tags: tombola, tva, deducere tva, cheltuieli de reclama

Ce reguli trebuie sa respecte o societate in cazul in care doreste sa organizeze o tombola cu premii? Cum sunt tratate achizitiile aferente din punct de vedere fiscal? Este bine de retinut faptul ca, ...


Ce reguli trebuie sa respecte o societate in cazul in care doreste sa organizeze o tombola cu premii? Cum sunt tratate achizitiile aferente din punct de vedere fiscal?

Este bine de retinut faptul ca, indiferent de natura achizitiilor facute in cazul tombolei organizate de o societate, aceste cheltuieli, potrivit art. 21 alin. 2 lit. d, din Codul fiscal, pot fi considerate cheltuieli efectuate in scopul realizarii de venituri doar acele cheltuieli de reclama si publicitate efectuate in vederea popularizarii firmei, produselor sau serviciilor, in baza unui contract scris, precum si costurile asociate producerii materialelor necesare pentru difuzarea mesajelor publicitare.

De mentionat ca tot in categoria cheltuielilor de reclama si publicitate sunt incluse si bunurile care se acorda in cadrul unor campanii publicitare ca mostre, pentru incercarea produselor si demonstratii la punctele de vanzare, precum si alte bunuri si servicii acordate cu scopul stimularii vanzarilor.

Referitor la TVA, art. 128 alin. 4 lit. b mentioneaza ca, in situatia in care a fost efectuata deducerea TVA, acordarea de bunuri cu titlu gratuit va fi asimilata livrarilor de bunuri cu plata. In situatia in care premiul acordat in cadrul tombolei este castigat de o persoana fizica, acest castig va fi impozitat potrivit art. 75 alin 1, art. 76 si 77 din Codul fiscal. In schimb, nu se impoziteaza veniturile obtinute din premii in bani sau in natura, a caror valoare este sub 600 lei, obtinuta de catre fiecare castigator.

Pentru ca toate costurile aferente tombolei sa poata fi inregistrate ca deductibile in momentul calculului profitului impozabil, organizarea tombolei trebuie sa fie motivata si justificata in cadrul unei hotarari luate de consiliul de administratie al societatii in cauza. In acelasi timp, pentru ca tombola sa respecte prevederile in vigoare, se va realiza un contract scris, impreuna cu o Hotarare a Consiliului de administratie al societatii, in care vor fi incluse informatii referitoare la: scopul organizarii tombolei, data, locul si ora de desfasurare, precum si natura premiilor acordate si contravaloarea acestora.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Studiu de caz: Reguli de functionare ale unei tombole si prevederi legale":
Rating:

Nota: 4.28 din 5 din 27 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016