Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Vanzare auto | Utilizam marja de profit?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 08 Feb. 2013 Exclusiv
Tags: vanzare auto, marja de profit, codul fiscal, tva, factura

Analizam astazi cazul in care administratorul societatii a achizitionat un auto second-hand din Belgia, pentru scopuri personale, iar factura a avut specificat regimul special pentru bunuri second-hand. In acest moment, administratorul doreste sa vanda acest autoturism. Vom stabili astfel daca la vanzare se poate utiliza marja de profit (TVA doar la marja de profit).

Solutia consultantului:

In opinia noastra aveti acest drept de a aplica regimul bunurilor second hand pentru situatia descrisa de intrebare, daca la achizitia autoturismului a fost aplicat deja regimul bunurilor second hand, conform art. 152^2 alin. (2) din Codul fiscal.

In esenta, se colecteaza TVA numai pentru marja de profit, dupa cum ati precizat si dvs in intrebare conform art. 152^2 alin. (4) din Codul fiscal.

Ce nu precizeaza foarte exact legea este obligatia de a notifica autoritatea fiscala pentru aplicare acestui regim al TVA, cum precizeaza de exemplu obligatia pentru vanzarea de antichitati si colectii, astfel va recomandam sa diminuati riscul fiscal, depunand o notificare si pentru vanzarile second hand de autoturisme.

Normele de aplicare pentru art. 152^2 din Codul fiscal, va obliga sa tineti jurnale de vanzari si cumparari distincte, pentru activitatile de vanzare cu regim second hand si evidenta contabila separata de celelalte activitati ale societatii.

La emiterea facturii se interzice sa colectati TVA pe factura, si aveti obligatia sa precizati ca se aplica "regim second-hand conform art. 152^2 din Codul fiscal" astfel incat si cumparatorul sa stie ca s-a aplicat acest regim fiscal la vanzare.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Vanzare auto | Utilizam marja de profit?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016