Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Austria: Intocmire factura vanzare imobil

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 26 Iul. 2012
Tags: factura, tva, livrare, imobil

O societate comerciala din Romania inregistrata in scopul TVA detine un imobil in Austria. Renovarea imobilului s-a efectuat de catre o societate platitoare de TVA din Austria. Cum se va factura prestarea de servicii (renovarea) de catre firma din Austria beneficiarului din Romania (cu sau fara TVA)?


La vanzarea imobilului din Austria catre o persoana juridica din Austria platitoare de TVA cum se va intocmi factura (cu sau fara TVA) ?

Va invitam sa urmariti filmarea pentru solutia oferita de specialistii www.portalmonografiicontabile.ro



Solutie contabila: Locul prestarii serviciului fiind in Austria, conform art. 133, alin. (4), litera a) din Codul fiscal :

“(4) Prin exceptie de la prevederile alin. (2) ?i (3), pentru urmatoarele prestari de servicii, locul prestarii este considerat a fi:
a)    locul unde sunt situate bunurile imobile, pentru prestarile de servicii efectuate in legatura cu bunurile imobile,(...)”

societatea din Austria va va factura cu TVA, taxa pe care aveti posibilitatea sa o recuperati eventual de la statul austriac. (conform art. 147^2, alin. (2) cu Normele sale si depunand declaratia 318 - Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adaugata pentru persoanele impozabile stabilite in Romania).

La vanzarea imobilului factura se va intocmi fara TVA deoarece clientul dvs. detine de asemenea un cod valid de TVA (art. 143, alin. (2), litera a)) iar locul livrarii este in Austria.

(De altfel, chiar daca ar fi avut loc in Romania, imobilul (odata ce necesita renovare) nu este nou si operatiunea ar fi fost scutita de taxa (art. 141, alin. (2), lit. f))
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Austria: Intocmire factura vanzare imobil":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016