Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Declaratia 112: Ce modificari au fost aduse formularului prin Ordinul 1580/2022

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 17 Aug. 2022
Declaratia 112: Ce modificari au fost aduse formularului prin Ordinul 1580/2022
Tags: ordinul 1580/2022, modificare formular 112, d112

Formularul 112-"Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate" a fost modificat prin Ordinul 1580/2022.

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Ialomita informeaza contribuabilii interesati ca in Monitorul Oficial nr. 715 din 15 iulie 2022 a fost publicat Ordin nr. 1580/1098/2220/2022, care aduce modificari "Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate".

Astfel, au fost introduse in Nomenclatorul ”Creante fiscale” noi rânduri, in vederea declararii creantelor fiscale aferente CAS datorata de persoanele fizice care se incadreaza in conditiile prevazute la art. 60 pct. 7, respectiv CAM datorata de catre persoanele fizice sau juridice care au calitatea de angajatori si care se incadreaza in conditiile prevazute la art. 60 pct. 7 din Codul fiscal (facilitatile pentru sectorul agricol si alimentar).

In mod similar, au fost introduse noi casete in Anexa 1.1. - Anexa angajator – pentru declararea distincta a cifrei de afaceri realizate de angajatorii care desfasoara activitati in sectorul ”Agricol si industria alimentara”.

Au fost introduse in Nomenclatorul “Tip asigurat“ din Anexa nr. 4, noi tipuri de asigurati, dupa cum urmeaza:

a) Salariat care isi desfasoara activitatea in sectorul agricol si industria alimentara, care se incadreaza in conditiile prevazute la art. 60 pct. 7 din Codul fiscal;
b) Salariat care beneficiaza de indemnizatia prevazuta la art. 1 din O.U.G. nr. 36/2022, suportata din bugetul asigurarilor de somaj;
c) Salariat care beneficiaza de indemnizatia prevazuta la art. 1 din O.U.G. nr. 36/2022, suportata din bugetul asigurarilor de somaj, asigurat in sistemele proprii de asigurari sociale si care nu are obligatia asigurarii in sistemul public de pensii, potrivit legii; +
d) Salariat care desfasoara activitate in baza unui contract individual de munca cu norma intreaga, beneficiar al masurii "200 de lei in plus pentru salariul minim”;
e) Persoane fizice care desfasoara activitati necalificate cu caracter ocazional (zilieri), potrivit Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, la un beneficiar de lucrari din sectorul ”Agricol si industria alimentara”, care se incadreaza in conditiile prevazute la art. 60 pct. 7 din Codul fiscal.



Sursa: ANAF
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Declaratia 112: Ce modificari au fost aduse formularului prin Ordinul 1580/2022":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016