Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

O noua sesiune de asistenta ANAF pe tema Declaratiei Unice: Ce se intampla daca formularul a fost depus inainte de ultimele modificari?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 26 Iun. 2019
Tags: declaratia unica, norma de venit, anaf

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a organizat, astazi - 26 iunie, o noua sesiune de asistenta online pe tema completarii si depunerii Declaratiei Unice pentru declararea impozitului pe veniturile estimate/norma de venit a se realiza in Romania si contributiile sociale datorate in anul 2019.

In cele ce urmeaza redam o parte dintre intrebarile adresate de contribuabili, pana la aceasta ora, si raspunsurile primite de la specialisti. 

1. Intrebare contribuabil


“In cazul in care o persoana obtine venituri din dividendele aferente, ex din 2018, distribuite in 2019, completeaza doar Subsectiunea II.2.2 Date privind contributia CASS estimata cu suma repartizata (mai mare decat 12X2080 lei) si suma de plata 2496 lei?”

Raspunsul ANAF

Da, rationamentul dumneavoastra este corect.
in situatia in care dividendele se incaseaza inainte de data de 31.07.2019, declaratia unica se depune pana la aceasta data.
In situatia in care dividendele se incaseaza dupa data de 31.07.2019, persoana fizica este obligata sa depuna declaratia unica in termen de 30 de zile de la producerea evenimentului completand corespunzator, Cap. II.
Plata contributiei de asigurari sociale de sanatate datorata se efectueaza la bugetul de stat, pana la data de 15 martie inclusiv a anului urmator celui de realizare a venitului.
 

2. Intrebare contribuabil


“In cazul in care am depus deja declaratia, dar va trebui sa completez o declaratie rectificativa (urmare a incheierii in perioada viitoare a unui nou contract de inchiriere), la sectiunea 2.1.1. DATE PRIVIND IMPOZITUL PE VENITURILE ESTIMATE DIN ROMANIA IN ANUL 2019, IMPUSE IN SISTEM REAL trebuie sa completez doar informatiile privind acest nou venit (in 30 de zile de la semnarea contractului de inchiriere)? Sau trebuie sa completez si informatiile anterioare privind veniturile estimate aferente contractului de inchiere reziliat, dar si cele aferente noului contract?”

Raspunsul ANAF

Veti completa declaratia rectificativa inscriind toate datele si informatiile prevazute in capitolul supus rectificarii, inclusiv cele care nu difera fata de declaratia initiala.
 

3. Intrebare contribuabil


“Eu am depus Declaratia Unica in luna februarie, pentru o Intreprindere Individuala. Intrebarea mea este daca trebuie sa o mai depun acum o data, in urma modificarile care au aparut la formular?”

Raspunsul ANAF

Daca deja ati depus Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice nu este necesar sa depuneti o alta declaratie.

Mai multe intrebari si raspunsuri pe aceasta tema gasiti pe pagina de Faceboog a ANAF.
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "O noua sesiune de asistenta ANAF pe tema Declaratiei Unice: Ce se intampla daca formularul a fost depus inainte de ultimele modificari?":
Rating:

Nota: 4.88 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016