Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

CNVM a aprobat proiectul de modificare a Normelor privind determinarea, retinerea si virarea impozitului pe

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 01 Oct. 2010
Tags: legislatie, cnvm, norme

CNVM a aprobat proiectul de modificare a Normelor privind determinarea, retinerea si virarea impozitului pe castigul rezultat din transferul titlurilor de valoare, obtinut de persoanele fiziceIn ...


CNVM a aprobat proiectul de modificare a Normelor privind determinarea, retinerea si virarea impozitului pe castigul rezultat din transferul titlurilor de valoare, obtinut de persoanele fizice

In sedinta din data de 29 septembrie 2010, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat proiectul de modificare a Normelor privind determinarea, retinerea si virarea impozitului pe castigul rezultat din transferul titlurilor de valoare, obtinut de persoanele fizice.

Modificarea acestor norme este determinata de necesitatea indeplinirii obliga?iilor legale ce revin CNVM in conformitate cu prevederile art.67 alin.(8) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si avand in vedere prevederile O.U.G. nr.58/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si alte masuri financiar-fiscale.

Proiectul vizeaza revizuirea normelor actuale emise de CNVM ?i MFP in materia impozitarii castigului rezultat din transferul titlurilor de valoare, pentru alinierea la prevederile aplicabile in prezent in acest domeniu, introduse de OUG nr.58/2010.
Proiectul a fost transmis Ministerului Finantelor Publice in vederea analizarii si comunicarii unor propuneri si observatii.

CNVM va continua demersurile initiate pe langa Ministerul Finantelor Publice si cele doua Camere ale Parlamentului Romaniei, de modificare si revizuire a legislatiei in materia impozitarii castigului rezultat din transferul titlurilor de valoare, astfel incat sa se asigure incasarea la bugetul de stat a unor venituri cat mai sigure si corecte din tranzactiile efectuate cu titluri de valoare, prin retinerea la sursa si virarea de catre intermediari a impozitului pe castigul de capital, ceea ce va avea ca efect evitarea evaziunii fiscale si incurajarea tranzactiilor pe piata de capital din Romania.

Comunicat de presa - CNVM

Serviciul purtatorului de cuvant
SPC/10.047
Inregistrat la CNVM cu nr. de iesire SPC: 18523 /1.10.2010
Bucuresti, 1 octombrie 2010

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "CNVM a aprobat proiectul de modificare a Normelor privind determinarea, retinerea si virarea impozitului pe":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016