Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Angajatii AFP, in protest. Teorodorovici: Sa-si respecte obligatiile de serviciu. Vom face reforma!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 27 Feb. 2019
Tags: asf, proteste, ministrul finantelor, reforma anaf

Sute de angajati ai Administratiei Finantelor Publice (AFP) din Cluj si Iasi au protestat, marti, fiind ingrijorati de desfiintarea directiilor regionale. Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, este de parere, insa, ca este necesara o reforma administrativa a ANAF, asa ca le recomanda anajatilor sa isi respecte obligatiile de serviciu.

Peste 200 de angajati ai AFP au intrerupt, marti, la Cluj, activitatea timp de o ora, fiind nemultumiti de discutiile privind desfiintarea directiilor regionale de finante, acestia marturisind ca se tem ca-si vor pierde locurile de munca.

Dat fiind ca propunerea de desfiintare a directiilor de finante regionale a intrat in Comisia de Buget Finante a Camerei Deputatilor, angajatii de la Cluj au intrat in protest spontan, potrivit declaratiilor liderului Sindicatului Sedlex Cluj, Ilie Rostogol, citat de MEDIAFAX. „Necazul este ca se desfiinteaza, dar nu stim nimic ce se va intampla cu noi in perioada urmatoare, este o problema a locurilor de munca. Mai este problema patrimoniului, care va trebui impartit pe judete. Cum se va face acest lucru? Este o hotarare politica”, spune liderul Sindicatului Sedlex Cluj.

Si la Iasi, cei aproape 200 de angajati au protestat timp de o ora, speriati de perspectiva pierderii locului de munca.

Citeste si:
 

In replica, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, deloc impresionat de aceste proteste, sustine ca este necesara o reforma administrativa a ANAF si le transmite angajatilor nemultumiti sa-si respecte obligatia de serviciu.

„Le dau un sfat (angajatilor nemultumiti din structura ANAF, n.r.), sa-si respecte obligatia de serviciu. Felul in care se restructureaza ANAF-ul este decizia ministrului de Finante. Pentru ca, de ani de zile tot vorbim despre ANAF, despre modul in care ANAF trebuie sa se reformeze, sa-si schimbe in principal mentalitatea la nivelul lucratorului din ANAF. Sunt colegi foarte buni in aceasta strctura, care isi fac treaba an de an, dar nevoia de schimbare exista. Este evidenta, atat la nivel de structura, cat si la nivel de mentalitate, de mod de lucru, de echipamente. Trebuie sa facem o reforma administrativa a ANAF-ului, trebuie sa ne asiguram ca partea de informatizare si partea de dotare cu echipamente in vami trebuie sa se produca cat mai repede”, a declarat, marti, la Parlament, minsitrul Eugen Teodorovici.

Intrebat daca este multumit de conducerea ANAF de la inceputul anului, acesta a precizat: „Din prima parte a acestui an, da! O sa avem si astazi (marti, n.r.) executia pe ianuarie, cifrele arata, sa spunem, bine, dar este mult pana sa fiu multumit”.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Angajatii AFP, in protest. Teorodorovici: Sa-si respecte obligatiile de serviciu. Vom face reforma!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016