Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Liderul PNL vrea ca IT-istii sa plateasca impozit pe venit. Patronatele din Industria IT: Rezultatul ar fi reducerea masiva a specialistilor din tara

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 03 Iun. 2019
Tags: it, impozit pe venit, reducere impozit pe venit, anis

Dupa ce liderul PNL, Ludovic Orban, anunta ca ar trebuie ca IT-istii sa plateasca si ei impozit pe profit, Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS) a precizat ca aceasta masura nu ar face decat sa reduca masiv numarul specialistilor in IT din tara.

Prezent, sambata, 1 iunie, la Medias, presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, ca nu I se pare normal sa fie create facilitati fiscale doar pentru anumite categorii de oameni si ca orice venit trebuie impozitat.

„Mie nu mi se pare normal ca IT-istii sa fie scutiti de plata impozitului pe venit. IT-istii castiga cel mai bine in Romania. A fost o perioada in care sa stimulezi, ca oamenii sa se duca spre zona de IT, acuma nu mi se pare normal, va spun sincer. De ce? Pai un angajat dintr-o forja sau un sofer de TIR care muncesc in conditii extrem de grele trebuie sa plateasca impozit pe venit si altul care incaseaza venituri semnificative si altul care incaseaza venituri dintr-o munca mai mult intelectuala, mentala fara discutie, de ce sa nu plateasca impozit? Neutralitatea fiscala e un principiu fundamental. Orice venit trebuie impozitat”, a spus liderul PNL Ludovic Orban.

In replica, ANIS a postat reactia lor in legatura cu declaratiile presedintelui PNL, Ludovic Orban, pe pagina de Facebook:
“Reiteram faptul ca facilitatile fiscale au facut si mentin industria IT romaneasca competitiva, intr-o cursa cu alte tari care ofera programatorilor impozit pe venit 0, precum Ucraina, Polonia sau Belarus. Deficitul de forta de munca din IT la nivelul UE este atat de mare, incat, o astfel de masura ar putea avea ca rezultat o reducere masiva a specialistilor din tara, deci un impact economic major. Facem apel la oamenii politici sa analizeze cu atentie dinamica acestui sector, inainte de a transmite semnale de instabilitate intr-un sector deja puternic afectat de modificari fiscale, introduse fara studii de impact si il invitam pe dnul Presedinte Orban la un dialog cu reprezentantii industriei de software”, scriu reprezentantii ANIS.

Si ministrul Muncii, Marius Budai, a avut o reactie legat de declaratiile facute de presedintele PNL.

“La discutia de ieri privitoare la intentia lui Ludovic Orban de a impozita sectorul IT, un proaspat europarlamentar PNL spunea ca nu stie si ca nu e de acord. 
Iata ca seful lui il contrazice azi: «EU CE AM SPUS NU RETRAG!» - LUDOVICU – pnl-ilisto-pdl-ist. Mai mult, vor sa renunte si la facilitatile din constructii si agricultura. Nu e dragut? Va spuneam ca vor continua.....si mai au...dar nu tot odata. 
Oare PDL-PNL nu intelege nimic din folosirea instrumentelor de politica economica in sprijinirea unor domenii strategice???....SE PARE Ca NU.
Pentru informarea dumnealor: 
1. aceasta masura a fost introdusa de un guvern PSD;
2. sectorul IT este al patrulea pilon de crestere economica - Contributia la PIB a industriei de IT si comunicatii ( IT&C - N.B.! inclusiv comunicatii) in perioada 2003 - 2019: de la 0.5% la aproape 6%. Referitor doar la industria  IT, din 2013 pana astazi, dimensiunea pietei s-a dublat, iar din 2003 a crescut de cinci ori (de la 1 mld euro - la 5 mld euro)”, scrie ministrul Budai pe pagina de facebook. 
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Liderul PNL vrea ca IT-istii sa plateasca impozit pe venit. Patronatele din Industria IT: Rezultatul ar fi reducerea masiva a specialistilor din tara":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016