Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Apararii: 1.600 de militari ar fi afectati de taxa de solidaritate pentru pensiile de peste 10.000 de lei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 19 Iul. 2019
Tags: taxa de solidaritate, impozitare pensii, pensii speciale, pensii militare de stat

Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Les, sustine ca va face tot posibilul ca cei aproximativ 1.600 de militari care incaseaza pensii de peste 10.000 de lei sa nu fie afectati de introducere unei taxe de solidaritate. Acesta a precizat ca, in acest caz, oricum nu este vorba de pensii speciale, ci de pensii militare de stat.

Prezent la Cluj-Napoca, joi, ministrul Apararii Nationale a spus, in cadrul unei conferinte de presa, ca aproximativ 2% dintre pensionarii militari ar fi afectati de taxa de solidaritate pe care ministrul Finantelor Publice intentioneaza sa o introduca.

„Dorinta mea este sa nu fie afectati deloc. La discutiile preliminare pe care le-am avut cu ministrul Finantelor, se doreste o astfel de taxa pentru toate pensile care vor depasi un anumit plafon. Exemplul de 10.000 de lei a fost dat de domnul ministru, dar nu este stabilit acest plafon. Ce pot sa va comunic este ca la plafonul de 10.000 de lei, dintre militari vor fi afectati aproximativ 1600 de militari, aproximativ 2% din pensionarii militari. Eu voi lupta sa nu fie afectati, pentru ca nu discutam de pensii speciale, se face o greseala in zona de comunicare, ci vorbim de pensii militare de stat, nu sunt deloc pensii speciale”, a subliniat ministrul Les.

Citeste si:

Declaratia a fost facuta in contextul in care, luni, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, anunta, ca in sedinta Comitetului Executiv National PSD, s-a convenit, de principiu, un plafon de 10.000 de lei pentru pensiile speciale. Pensiile mai mari de atat ar urma sa plateasca o taxa de solidaritate.

„A fost o discutie cu toti colegii din CEx, legata in primul rand de modul in care propunerea noastra la Finante pentru partea de rectificare se va face, de fapt, principiile de baza care vor sta la baza acestei noi rectificari, primei rectificari bugetare din 2019. Va reamintesc ca saptamana aceasta, peste doua zile, va fi si o discutie cu toate structurile asociative pentru a prezenta exact propunerea Ministerului de Finante pentru prima rectificare din 2019 si, de asemenea, au fost cateva masuri prezentate, cateva propuneri de masuri. (...) In primul, e vorba de ceea ce de foarte multi ani de zile romani solicita, poate intr-un mod justificat, e vorba de subiectul legat de pensiile speciale. Credem ca o varianta normala ar fi aceea de a plafona la un nivel stabilit, noi am discutat azi in CExN pe baza a ceea ce MF a facut ca propunere - un plafon de 10.000 de lei, iar pe ceea ce depaseste aceasta suma sa fie aplicata o taxa de solidaritate. Si credem ca in acest fel se indreapta foarte multe lucruri. Este o abordare corecta si logica. Oricum, actul normativ, atunci cand el va fi aprobat de Guvern, va ajunge si in Parlament si, desigur, Parlamentul va decide daca aceasta sau o alta forma va fi cea finala", spunea seful de la Finante.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Apararii: 1.600 de militari ar fi afectati de taxa de solidaritate pentru pensiile de peste 10.000 de lei":
Rating:

Nota: 3.36 din 5 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016