Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Finantelor: Majorarea alocatiilor si scaderea TVA ar duce la o crestere a deficitului bugetar la 5% din PIB

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 18 Dec. 2019
Tags: majorare alocatii, reducere tva, deficit bugetar

Daca s-ar aproba majorarea alocatiilor copiilor si reducerea TVA - asa cum au votat, ieri - 17 decembrie, parlamentarii, deficitul bugetar pentru anul viitor ar putea ajunge la 5% din Produsul Intern Brut (PIB), anunta ministrul Finantelor Publice, Florin Citu.

 
Proiectul de buget pentru anul 2020 este construit pe un deficit bugetar de 3,59% din PIB. 
 
"La majorarea alocatiilor impactul ar fi de 6 miliarde de lei, iar la TVA – 11,8 miliarde de lei. Asta inseamna ca doar din alocatii deficitul sa se duca la 4,3% din PIB, iar impreuna cu reducerea de TVA sa ne ducem spre 5% cu deficitul. Clasa politica se joaca cu focul astazi in Romania si nu imi face mie rau, nici Partidului National Liberal. Fac rau Romaniei pentru ca ceea ce s-a intamplat astazi in Parlamentul Romaniei este vazut de pietele internationale, iar daca se intampla ceva cu costul de finantare al Romaniei este vina oamenilor iresponsabili care arunca astazi tara in aer", a declarat ministrul Florin Citu, marti seara, la o emisiune TV.
 
Seful de la Finante este de parere ca se vor gasi solutii, dat fiind ca niciuna dintre aceste legi nu a fost promulgata inca. "Vom gasi solutii. Pana acum niciuna din aceste legi nu a fost promulgata, sunt doar votate in Comisia de Buget-Finante, unele au si probleme tehnice si de constitutionalitate, vom vedea cum le vom rezolva pe toate, dar pana la urma politicienii romani trebuie sa inteleaga ca nu ne fac noua, PNL-ului, un rau, ci fac rau romanilor, aruncand tara in haos. Asta este ce se intampla astazi in Parlamentul Romaniei, dintr-o razbunare copilareasca", a mai spus ministrul Finantelor.
 
Marti, una dintre propunerile legislative initiate de cativa deputati PNL a primit raport favorabil de la Comisia de buget - finante a Camerei Deputatilor, social-democratii pledand pentru adoptarea acesteia. Este vorba despre propunerea care vizeaza reducerea nivelului cotei standard de TVA de la 19% la 16% de la 1 ianuarie 2020. De asemenea, proiectul aduce modificari Codului fiscal si prevede si extinderea aplicarii cotei reduse de TVA de 5%, fata de cota redusa de 9%, pentru "livrarea de alimente destinate consumului uman si animal, animale si pasari vii din specii domestice, seminte, plante si ingrediente utilizate in prepararea alimentelor, produse utilizate pentru a completa sau inlocui alimentele".
 
Proiectul a fost adoptat de Senat in 21 octombrie, iar Camera Deputatilor este for decizional.
 
In ce priveste majorarea alocatiilor pentru copii, in Comisia pentru munca din Camera Deputatilor a fost adoptat, marti, un amendament care prevede dublarea cuantumului alocatiilor pentru copii, de la 150 de lei, la 300 de lei. Adrian Solomon (PSD),a propus chiar ca alocatia pentru copiii cu dizabilitati sa fie stabilita in cuantum de 600 de lei.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Finantelor: Majorarea alocatiilor si scaderea TVA ar duce la o crestere a deficitului bugetar la 5% din PIB":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016