Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Muncii: Urmeaza masuri simplificate pentru distribuirea biletelor de tratament

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 24 Feb. 2020
Tags: bilete de tratament, ministrul muncii, pensionari

Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, anunta ca intentioneaza sa simplifice procedurile de repartizare a biletelor de tratament si odihna pentru pensionari, in conditiile in care, anual, raman nedistribuite aproximativ 15.000 de bilete pe an.

“Am mai multe subiecte (destul de multe) in lucru in legatura cu activitatea Casei Nationale de Pensii. Termin inventarul celor mai importante probleme in aplicarea legislatiei privind pensiile, deslusesc situatia scanarii Carnetelor de Munca, iau masuri pentru arhivarea corespunzatoare a documentelor si, printre toate acestea, ma preocupa si sistemul de distributie a biletelor de tratament. Ma preocupa transparenta cheltuirii resurselor si eficienta. Biletele de tratament si odihna pentru pensionari chiar trebuie repartizate mai eficient. Cererea pare mare (sunt influentata, recunosc, si de numarul mare de mesaje pe acest subiect!) totusi raman nedistribuite circa 15.000 de bilete pe an”, scrie ministrul Muncii pe pagina sa de Facebook.

Asadar, ministrul Alexandu considera ca ar trebui luate masurile necesare astfel incat 15.000 de pensionari sa aiba oportunitatea sa isi trateze afectiunile si sa beneficieze de aceste oportunitati gandite special pentru ei si pentru nevoile lor.

“In 2019 au fost contractate 179.446 bilete de tratament si odihna pentru a fi acordate gratuit pensionarilor. 167.169 au plecat spre distribuire si numai 165.562 au fost ridicate efectiv. Nu toti le si folosesc, chiar daca urmeaza tot procesul si au rabdarea necesara de a trece pe la toate cozile. 1.200 nu au fost prezentate la unitatea turistica de tratament. in sistem este si Casa de Pensii dar sunt si parteneri contractati. Statul are si companie in domeniu: Societatea de Tratament Blanear si Recuperare a Capacitatii de Munca (TBRCM) cu 13 spatii balneare, restaurante si baze de tratament balnear. Ar trebui sa mearga lucrurile foarte bine. Vedem”, mai spune ministrul Muncii.

Aceasta promite ca, in urmatoarea perioada, va analiza situatia distribuirii biletele pentru a afla de ce ajung sa nu fie folosite,si in ce masura se intampla din cauza unui management defectuos sau a procedurilor greoaie. “Urmeaza masuri de simplificare! (…) Vreau transparenta totala si pe acest subiect”, anunta Violeta Alexandru.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Muncii: Urmeaza masuri simplificate pentru distribuirea biletelor de tratament":
Rating:

Nota: 3.95 din 5 din 29 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016