Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Camera Deputatilor a decis: Supraimpozitarea contractelor part-time, ELIMINATA de la 1 ianuarie 2020

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 05 Dec. 2019
Tags: supraimpozitare contracte, modificare cod fiscal, legea 227/2015, plata majorata cas, eliminare supraimpozitare

Proiectul de Lege privind eliminarea suprimpozitarii contractelor de munca part-time a fost adoptat, miercuri - 4 decembrie - de Camera Deputatilor, for decizional in acest caz.

Proiect de Lege pentru modificarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal a primit 280 de voturi pentru, 1 vot contra si 2 abtineri.

Astfel, dupa ce va intra in vigoare acest act legislativ, angajatorii vor scapa de plata majorata a contributiilor de pensii (CAS) si sanatate (CASS) pentru salariatii part time sau cu plata in acord. In prezent, firmele trebuie sa achite, pentru salariatii part-time ale caror venituri sunt sub pragul salariului minim brut, CAS si CASS la nivelul unui salariu minim brut.

Proiectul va merge, pentru promulgare, la seful statului. 

Proiect de lege pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal se va aplica de la 1 ianuarie 2020 si prevede eliminarea platii majorate a CAS si CASS pentru salariatii angajati cu norma partiala sau cu plata in acord. 

Plata majorata a CAS si CASS pentru salariatii part time si cu plata in acord a fost introdusa prima data pentru veniturile aferente lunii august 2017.

Proiectul de Lege pentru eliminarea aceste supraimpozitari a fost adoptat tacit de Senat la data de 21 octombrie 2019, ca urmare a depasirii termenului de adoptare, potrivit art.75 alin.(2) teza a III-a din Constitutia Romaniei republicata, si se afla pe programul de guvernare a Guvernului Orban (citeste detalii AICI >>) .
 
Atentie! Proiectul de lege NU se aplica momentan. Pentru a intra in vigoare, trebuie promulgat prin decret prezidential si publicat in Monitorul Oficial.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Camera Deputatilor a decis: Supraimpozitarea contractelor part-time, ELIMINATA de la 1 ianuarie 2020":
Rating:

Nota: 4.17 din 5 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016