Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noul Proiect de lege pe bugetul de stat 2019, deficit mai mare cu 1,3 miliarde de lei!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 11 Feb. 2019
Tags: proiect de buget 2019, mfp, buget 2019

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a pus in dezbatere publica, vineri seara, in jurul orei 22:00, noul proiect de lege pe bugetul de stat pentru anul 2019 cu un deficit bugetar cu 1,3 miliarde de lei mai mare decat fusese stabilit in varianta initiala, publicata la 31 ianuarie.

„Bugetul de stat se stabileste la venituri in suma de 164.543,4 milioane lei, iar la cheltuieli in suma de 258.735,1 milioane lei credite de angajament si in suma de 200.700,2 milioane lei credite bugetare, cu un deficit de 36.156,8 milioane lei”, potrivit actului normativ pus in transparenta decizionala, pe site-ul Finantelor, pe 8 februarie a.c.

Pe de alta parte, proiectul de lege publicat la finalul lunii ianuarie arata ca bugetul de stat se stabileste la venituri in suma de 164.727,9 milioane lei, iar la cheltuieli in suma de 254.115,1 milioane lei credite de angajament si in suma de 199.584,7 milioane lei credite bugetare, cu un deficit de 34.856,8 milioane lei.

Asasar, rezulta ca deficitul a fost majorat cu 1.300 de milioane de lei, adica de 1,3 miliarde de lei, veniturile au fost reduse cu 184,5 milioane de lei, in timp ce cheltuielile au crescut cu 4,62 miliarde de lei cele pe credite de angajament si cu 1,1155 miliarde de lei acelea pe credite bugetare.

Prin noul proiect de lege pe buget, din taxa pe valoarea adaugata se aloca 14,7431 miliarde de lei sume defalcate pentru bugetele locale, cu 1,3496 miliarde de lei mai mult decat suma anuntata in proiectul de buget din 31 ianuarie. In actualul buget, din aceasta valoare, 938,6 milioane lei au fost alocati pentru finantarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judetelor, adica dublu fata de valoarea anterioara (cand usesera alocate 499,8 milioane lei), si 1,6652 miliarde de lei pentru finantarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraselor, municipiilor, sectoarelor si municipiului Bucuresti, in usoara crestere, fata de 1, 64 miliarde de lei.

Descarca de AICI Raportul privind situatia macroeconomica pe anul 2019 >>>

„In cadrul fiecarui judet, fondul la dispozitia consiliului judetean se repartizeaza integral in anul 2019 comunelor, oraselor si municipiilor, prin hotararea consiliului judetean, pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala, pentru sustinerea programelor de infrastructura care necesita cofinantare locala, precum si pentru cheltuielile de functionare, pe care unitatile administrativ-teritoriale din judet, in mod justificat, nu le pot finanta din veniturile proprii si din sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru echilibrarea bugetelor locale. Sumele repartizate potrivit prevederilor prezentului alineat se reflecta in bugetele locale ale unitatilor administrativ-teritoriale, la o pozitie de venituri distincta. Pentru repartizarea pe unitati administrativ-teritoriale a sumelor din fond, consiliul judetean are obligatia ca, in termen de 5 zile de la publicarea legii bugetului de stat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, sa solicite in scris tuturor unitatilor administrativ-teritoriale din cadrul judetului prezentarea de cereri pentru acordarea de sume pentru destinatiile prevazute. Hotararea consiliului judetean se comunica directorului directiei generale regionale a finantelor publice/sefului administratiei judetene a finantelor publice, institutiei prefectului si unitatilor administrativ-teritoriale din judet”, se arata in noul proiect de buget.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noul Proiect de lege pe bugetul de stat 2019, deficit mai mare cu 1,3 miliarde de lei!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016