Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Stadiul in care se afla proiectul privind impozitarea bacsisului. Aspecte fiscale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 17 Feb. 2020 Exclusiv
Tags: bon fiscal, impozitare bacsis, impozit pe venit

In studiul de caz propus astazi vom vorbi despre impozitarea bacsisului. Consilierul nostru juridic ne va arata daca s-a oficializat acest proiect de Lege, dar si cum trebuie impozitat acest bacsis.

O societate cu activitate bar/restaurant emite pe bon fiscal bacsisul oferit de catre client, angajatilor, conform proiectului de Lege ce ar fi avut aplicabilitate incepand cu 1 octombrie 2019, cu referire la impozitarea bacsisului. S-a oficializat pana la urma aceasta Lege? De asemenea, din bacsisul respectiv ar trebui sa se retina 1% impozit pe venit dupa care, suma ramasa sa fie adaugata la veniturile brute ale salariatilor si retinute contributiile si impozitul pe salarii? 
 
Potrivit raspunsului oferit de specialistul nostru, Rodica Mantescu - consilier juridic - Propunerea legislativa pentru modificarea Ordonantei Guvernului nr.10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, precum si pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale a fost adoptata de Senat dar nu este inca in vigoare intrucat nu a fost adoptata si de Camera Deputatilor.
 
Vedeti aici forma adoptata de Senat >>
 
Aici puteti urmari procesul legislativ la Camera Deputatilor:
 
 www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=18121
 
Conform proiectului, veniturile din bacsis sunt considerate venituri din alte surse ceea ce inseamna ca se impoziteaza cu impozit de 10% prin retinere la sursa.

ATENTIE! 

Proiect de Lege pentru modificarea Ordonantei Guvernului nr.10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, precum si pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale nu a fost adoptat de Camera Deputatilor. 

Stadiul actual al proiectului de Lege este: trimis pentru raport la comisiile permanente ale Camerei Deputatilor.

Pentru a intra in vigoare aceasta lege, proiectul trebuie adoptat de Camera Deputatilor - care este camera decizionala in aceasta situatie -, apoi trebuie sa fie promulgata de presedintele tarii si publicata in Monitorul Oficial.
 
Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal, un proiect de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Stadiul in care se afla proiectul privind impozitarea bacsisului. Aspecte fiscale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016