Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Plafon plati numerar 2023: Care este plafonul zilnic de plati pentru avansuri spre decontare?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 27 Nov. 2023
Plafon plati numerar 2023: Care este plafonul zilnic de plati pentru avansuri spre decontare?
Tags: plafon plati numerar, plafon plati avansuri

O societate din Romania vrea sa trimita in UE un angajat sa cumpere un autoturism second cu numerar (euro). Valoarea achizitiei 5000 euro. Se poate face plata integral cu numerar? Cum procedeaza avand in vedere noile plafoane de plati in numerar? Multumesc!

Plafon plati numerar 2023 – raspunsul specialistului:

 

Daca pana la 11 noiembrie 2023 ati fi putut sa-i acordati in numerar angajatului dvs. echivalentul in euro al sumei de 5000 lei avans spre decontare in numerar avand in vedere prevederile lit e) de la art. 3 din Legea 70/2015 pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar conform caruia angajatul care a primit avans spre decontare poate face plati din acest avans pana la 5.000 lei zilnic (cumparand un autoturism plata acestuia nu se poate fragmenta pe mai multe zile ), dupa data de 11.11.23, prin modificarile aduse de Legea 296/2023 si OUG 98/2023, puteti sa-i acordati in numerar salariatului echivalentul in euro al sumei de doar 1000 lei:
Articolul 3(1) Prin exceptie de la prevederile art. 1 alin. (1) se pot efectua operatiuni de incasari si plati in numerar, in urmatoarele conditii: e) plati din avansuri spre decontare, in limita unui plafon zilnic de 1.000 lei, stabilit pentru fiecare persoana care a primit avansuri spre decontare.

Restul sumei in euro sau in lei se va face prin virament bancar in contul de card al angajatului.





Raspuns oferit in luna noiembrie 2023 de catre specialistii site-ului PortalCodulFiscal.ro. Dati click AICI pentru a vedea toate noutatile din Codul Fiscal consultanta si raspunsuri detaliate de la experti.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Plafon plati numerar 2023: Care este plafonul zilnic de plati pentru avansuri spre decontare?":
Rating:

Nota: 4.57 din 5 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016