Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Se poate valida Declaratia 207 fara completarea NIF?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 03 Feb. 2017 Exclusiv

Va aducem la cunostinta ca in sesiunea de saptamana aceasta privind D 207, reprezentanti ai ANAF au raspuns contribuabililor pe diferite subiecte care se incadrau in tema anuntata.

Iata intrebarea adresa de un contribuabil privind posibilitatea de a valida Declaratia 207 si FARA completarea NIF:

"Buna ziua! Declaratia 207 se poate valida si fara completarea NIF-urilor pt nerezidenti? Intreb pentru ca procedura de inregistrare a nerezidentilor este foarte greoaie (se cer o gramada de acte, traduceri ale actelor etc) si exista riscul sa nu ne incadram im termen daca stam dupa NIF-uri."


Raspunsul oferit de Agentia Nationala de Administrare Fiscala:

Potrivit prevederilor art.82 din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala, orice persoana sau entitate care este subiect intr-un raport juridic fiscal se inregistreaza fiscal primind un cod de identificare fiscala. Pentru persoanele fizice nerezidente, care realizeaza numai venituri supuse regulilor de impunere la sursa, iar impozitul retinut este final, atribuirea codului de identificare fiscala se poate face de organul fiscal, la solicitarea platitorului de venit.


Totodata, potrivit prevederilor cap.II pct.6 din Instrucţiunile de completare a declaraţiei 207, aprobate prin Ordinul 3695/2016, se vor completa toate coloanele tabelului, deci si col.3.

Cu toate acestea, un alt contribuabil a precizat ca nu a putut valida D 207 fara NIF.

In ce priveste D 205 si D 207, in cadrul sesiunii de consultanta online, ANAF a adus urmatoarele lamuriri:

Depunerea declaratiei informative privind impozitul retinut la sursa, veniturile din jocuri de noroc, castigurile/pierderile din investitii, pe beneficiari de venit 205 si Depunerea declaratiei informative privind impozitul retinut la sursa/veniturile scutite, pe beneficiari de venit nerezidenti 207.

Declaratia 205 se completeaza si se depune de catre platitorii de venituri care au obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului pe veniturile cu regim de retinere la sursa a impozitului, potrivit titlului IV din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile ÅŸi completarile ulterioare, pentru urmatoarele tipuri de venituri:
a) venituri din dividende;


b) venituri din dobanzi;
c) venituri din lichidarea unei persoane juridice;
d) venituri din premii;
e) venituri din jocuri de noroc cu impunere finala;
f) venituri din alte surse.

Declaratia 207 se completeaza ÅŸi se depune de catre platitorul de venit prevazut la art.224, alin.(1) din Codul fiscal, respectiv persoana desemnata din cadrul asocierii/entitatii transparente fiscal prevazuta la art.224, alin.(2) din Codul fiscal, care au obligatia calcularii, retinerii ÅŸi platii impozitului pe veniturile cu regim de retinere la sursa a impozitului conform titlului VI din Codul fiscal sau conventiilor de evitare a dublei impuneri incheiate de Romania cu alte state.

Declaratia 207 se completeaza si se depune și pentru veniturile scutite de impozit potrivit titlului VI din Codul fiscal sau conventiilor de evitare a dublei impuneri incheiate de Romania cu alte state.
 

Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Se poate valida Declaratia 207 fara completarea NIF?":
Rating:

Nota: 4.25 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016