Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Un nou model pentru formularul 170

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 31 Oct. 2011
Tags: formularul 170

Pe websiteul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), la adresa www.anaf.ro, domeniul Legislatie/Transparenta decizionala, a fost publicat Proiectul de ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru aprobarea modelului si continutului formularului 170 ,,Declaratie-inventar privind contributiile trimestriale datorate pentru medicamentele suportate din Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate si din bugetul Ministerului Sanatatii, aflate in sold la data de 1 octombrie 2011 si neachitate".

 

Prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 77/2011 privind stabilirea unei contributii pentru finantarea unor cheltuieli in domeniul sanatatii, incepand cu 1 octombrie 2011 a fost modificat cadrul legislativ privind stabilirea contributiei trimestriale datorate de detinatorii autorizatiilor de punere pe piata a medicamentelor sau reprezentantii legali ai acestora, pentru medicamentele incluse in programele nationale de sanatate, precum si pentru medicamentele cu sau fara contributie personala, folosite in tratamentul ambulatoriu pe baza de prescriptie medicala prin farmaciile cu circuit deschis, in tratamentul spitalicesc si pentru medicamentele utilizate in cadrul serviciilor medicale acordate prin centrele de dializa, suportate din Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate si din bugetul Ministerului Sanatatii.

Potrivit Ordonantei de Urgenta, contributia aferenta vanzarilor de medicamente realizate anterior datei de 1 octombrie 2011, datorata potrivit art. 363 indice 1 din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, se stabileste in continuare de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si se plateste conform reglementarilor legale in vigoare la data vanzarii acestora, iar procedurile de administrare a creantelor respective vor fi continuate de ANAF, care se subroga in drepturile si obligatiile Ministerului Sanatatii - Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, in calitate de creditor bugetar, pe care le succeda de drept in aceasta calitate.

Debitorii, platitorii de contributii prevazuti la alin. (1) si (2) de la art. 363 indice 1 din Legea nr. 95/2006, sunt obligati sa intocmeasca pe propria raspundere si sa depuna, pana la 25 noiembrie 2011, la organul fiscal competent, declaratii-inventar privind contributiile in sold la 1 octombrie 2011 si neachitate pana la data depunerii declaratiei-inventar.

Nedepunerea declaratiei-inventar, in termenul sus mentionat, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 la 5.000 lei.

Proiectul de ordin propune aprobarea modelului si continutului formularului 170 „Declaratie-inventar privind contributiile trimestriale datorate pentru medicamentele suportate din Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate si din bugetul Ministerului Sanatatii, aflate in sold la data de 1 octombrie 2011 si neachitate”, precum si a instructiunilor de completare a acestuia.

În continutul formularului au fost prevazute rubrici speciale pentru declararea sumelor reprezentand contributii datorate potrivit art. 363 indice 1 din Legea nr. 95/2006, aflate in sold la 1 octombrie 2011 si neachitate la data depunerii declaratiei, pe termenele de plata prevazute de legislatia specifica.

*

Proiectul mai poate fi consultat la Directia de comunicare, relatii publice si mass-media din cadrul ANAF, cu sediul in str. Apolodor, nr. 17, sector 5, Bucuresti.

Eventualele sugestii, propuneri sau opinii referitoare la acest proiect de act normativ pot fi transmise in scris la Directia de comunicare, relatii publice si mass-media, cu mentiunea „Conf. Legii nr. 52/2003”:

- prin scrisori, la adresa: ANAF - Directia de comunicare, relatii publice si mass-media, str. Apolodor, nr. 17, sector 5, Bucuresti, cod postal 050741;

- electronic, la adresa de e-mail relatiipublice.anaf@mfinante.ro;

- prin fax, la numarul: 0213.199.857.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Un nou model pentru formularul 170 ":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole similare

Nou: FORMULARUL 170
Mai multe articole despre formularul 170
Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016