Atentie contabili!

Modificari importante privind scutirea de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 

Primele efecte ale modificarilor si completarilor la legea contabilitatii? Emotii, temeri si multe semne de intrebare!... publicat in septembrie 2007

de Infotva.ro

de Infotva.ro la 02 Dec. 2007

Modificarea si completarea Legii contabilitatii, prin elaborarea Legii nr. 259/2007, a dat fiori tuturor contabililor si economistilor care profeseaza in calitate de salariati in cadrul unor ...

     Modificarea si completarea Legii contabilitatii, prin elaborarea Legii nr. 259/2007, a dat fiori tuturor contabililor si economistilor care profeseaza in calitate de salariati in cadrul unor compartimente specializate, persoane fizice independente autorizate ori persoane juridice autorizate.
     Si totusi, raspunderea directorului economic sau a contabilului-sef, precum si a personalului din subordinea acestora se limiteaza doar la aplicarea reglementarilor contabile.
    

     Era mai trist daca raspunderea ar fi fost extinsa si la respectarea reglementarilor fiscale. In fond, prin Ordonanta Guvernului nr. 92/2003, privind Codul de procedura fiscala, evidenta contabila este delimitata de evidenta fiscala. Noi stim ca orice organ de inspectie fiscala insista mai mult asupra reglementarilor fiscale in detrimentul celor contabile!
     Referitor la reglementarile contabile, organul de inspectie fiscala pune accent pe verificarea existentei registrelor de contabilitate obligatorii si a documentelor justificative care stau la baza inregistrarilor in contabilitatea financiara. Daca nu procedeaza asa, inseamna ca nu isi  respecta prevederile propriului Cod de procedura!

     In fond, organul fiscal este indreptatit sa aprecieze doar relevanta starilor de fapt fiscale, fara a pune mare accent pe corectitudinea inregistrarilor contabile. Important este ca fiecare operatiune realizata sa fie inregistrata in evidenta contabila!

Caietul Seminarului National de Fiscalitate si Contabilitate
Caietul Seminarului National de Fiscalitate si Contabilitate

Vezi detalii

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile

Vezi detalii

Proceduri obligatorii. Spalarea banilor
Proceduri obligatorii. Spalarea banilor

Vezi detalii


     Acest fapt rezulta si din renuntarea la adoptarea sub forma unui act normativ a monografiilor contabile si acceptarea unui ghid practic, elaborat de catre o echipa specializata. Ca orice ghid, continutul este orientativ,  dar nu obligatoriu!

    

Autor: Infotva.ro

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "Primele efecte ale modificarilor si completarilor la legea contabilitatii? Emotii, temeri si multe semne de intrebare!... publicat in septembrie 2007":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA
Atentie contabili!
Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]
Atentie contabili!
NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016