Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Primele efecte ale modificarilor si completarilor la legea contabilitatii? Emotii, temeri si multe semne de intrebare!... publicat in septembrie 2007

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 02 Dec. 2007

Modificarea si completarea Legii contabilitatii, prin elaborarea Legii nr. 259/2007, a dat fiori tuturor contabililor si economistilor care profeseaza in calitate de salariati in cadrul unor ...

     Modificarea si completarea Legii contabilitatii, prin elaborarea Legii nr. 259/2007, a dat fiori tuturor contabililor si economistilor care profeseaza in calitate de salariati in cadrul unor compartimente specializate, persoane fizice independente autorizate ori persoane juridice autorizate.
     Si totusi, raspunderea directorului economic sau a contabilului-sef, precum si a personalului din subordinea acestora se limiteaza doar la aplicarea reglementarilor contabile.
    

     Era mai trist daca raspunderea ar fi fost extinsa si la respectarea reglementarilor fiscale. In fond, prin Ordonanta Guvernului nr. 92/2003, privind Codul de procedura fiscala, evidenta contabila este delimitata de evidenta fiscala. Noi stim ca orice organ de inspectie fiscala insista mai mult asupra reglementarilor fiscale in detrimentul celor contabile!
     Referitor la reglementarile contabile, organul de inspectie fiscala pune accent pe verificarea existentei registrelor de contabilitate obligatorii si a documentelor justificative care stau la baza inregistrarilor in contabilitatea financiara. Daca nu procedeaza asa, inseamna ca nu isi  respecta prevederile propriului Cod de procedura!

     In fond, organul fiscal este indreptatit sa aprecieze doar relevanta starilor de fapt fiscale, fara a pune mare accent pe corectitudinea inregistrarilor contabile. Important este ca fiecare operatiune realizata sa fie inregistrata in evidenta contabila!


     Acest fapt rezulta si din renuntarea la adoptarea sub forma unui act normativ a monografiilor contabile si acceptarea unui ghid practic, elaborat de catre o echipa specializata. Ca orice ghid, continutul este orientativ,  dar nu obligatoriu!

    

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Primele efecte ale modificarilor si completarilor la legea contabilitatii? Emotii, temeri si multe semne de intrebare!... publicat in septembrie 2007":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016