Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Autorizare PFA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 12 Mai. 2010
Tags: autorizare pfa

Intrebare: O persoana fizica autorizata de Ministerul Justitiei ca traducator unde se poate adresa pentru a se autoriza (pentru a deveni PFA): la Registrul Comertului sau la Administratia financiara ...

Intrebare: O persoana fizica autorizata de Ministerul Justitiei ca traducator unde se poate adresa pentru a se autoriza (pentru a deveni PFA): la Registrul Comertului sau la Administratia financiara de domiciliu?

Acest articol este preluat din Portal Contabilitate.ro
Singurul loc unde toate intrebarile isi gasesc raspuns.
Convinge-te CLICK AICI

Raspuns: Autorizarea functionarii si inregistrarea in registrul comertului este aplicabila doar persoanelor fizice ce desfasoara activitati economice sub forma persoanelor fizice autorizate (PFA), intreprinderilor individuale si intreprinderilor familiale, in conformitate cu prevederile OUG 44/2008, cu modificarile ulterioare.

Totusi, procedura instituita prin aceasta ordonanta de urgenta, ce implica inregistrarea si autorizarea prin registrul comertului, nu se aplica profesiilor liberale, precum si acelor activitati economice a caror desfasurare este organizata si reglementata prin legi speciale.

Traducatorii autorizati obtin autorizarea de la Ministerul Justitiei in baza Legii 178/1997, cu modificarile ulterioare, ca lege speciala in domeniu, fara sa aiba nevoie de o alta autorizare speciala (ca cea de PFA).

In concluzie, este suficienta inregistrarea la organele fiscale, pe baza autorizatiei de traducator autorizat eliberata de Ministerului Justitiei.



De mentionat ca activitatea de traducator autorizat este considerata o profesie libera (sau liberala, cum vreti), asa cum rezulta si din:

- pct. 23 din Normele de aplicare a Codului fiscal (din punct de vedere fiscal, profesiile reglementate desfasurate in mod independent de persoane fizice sunt considerate profesii libere);

- anexa nr. 2 lit. A pct. m la Legea 200/2004 privind recunoasterea diplomelor si calificarilor profesionale pentru profesiile reglementate din Romania;

- pct. 10 lit. A.I pct.t din Normele de aplicare a Legii 19/2000, aprobate prin OMMSS 340/2001, cu modificarile si completarile ulterioare.
 

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Autorizare PFA ":
Rating:

Nota: 2.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016