Atentie contabili!

Modificari importante privind TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 

Dezbatere pentru modificarea Legii pietei de capital

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

de Infotva.ro

de Infotva.ro la 11 Iun. 2010

Legea pietei de capital trebuie revizuita pentru a raspunde atat noilor reglementari la nivel european, cat si modificarilor aduse de criza economica, spune Cristian Dutescu, ...

Legea pietei de capital trebuie revi­zui­ta pentru a raspunde atat noilor regle­men­­tari la nivel european, cat si mo­di­ficarilor aduse de criza economica, spu­­­ne Cristian Dutescu, partener in ca­drul casei de avocatura Dutescu si Aso­ciatii. Dutescu este unul dintre cei mai cunos­­cuti avocati de pe piata de capital, el apa­rand, de-a lungul timpului, intere­sele unora dintre cei mai mari investitori pe bursa locala.

„Legea pietei de capi­tal e adoptata in 2004, inainte de adera­rea la UE. Au fost o mul­titudine de acte, fie direc­tive, fie regu­la­mente, care au aparut din acel moment, pe care CNVM a incercat sa le imple­men­teze in legislatia romaneasca, dar inev­i­tabil unele dintre normele noi au intrat in contradictie cu Legea pietei de capi­tal”, a declarat Cristian Dutescu.

Probleme de reglementare
El spune totodata ca implementarea modificarilor cerute de reglementarile euro­pene prin regula­mente si instruc­tiuni emi­se de catre CNVM nu este o solutie, pentru ca actele cu forta juri­dica infe­rioara nu pot sa adauge la lege. Nece­sitatea unei noi legi a pietei de capital de­ri­va si din pro­ble­me­le care au aparut in practica si de care s-au lovit inves­titorii de-a lun­gul timpului.

„Este vorba, de exem­plu, despre abuzul de piata care se pedep­seste doar pe pia­ta reglementata, dar Bursa mai are si pia­ta RASDAQ al carei statut este incert. Apoi, mai sunt chestiunile legate de ofertele publice, care trebuie lamurite in lege, nu in acte cu forta inferioare si din cauza carora au fost multe procese”, a precizat Dutescu

„In al treilea rand, sunt prevederi introduse in Legea societatilor comer­cia­le care vin in contradictie cu Legea pietei de capital, actionarii intr-o societate in­chi­sa ajungand, de exemplu, sa aiba mai mul­te drepturi decat cei dintr-o societate des­chisa.

Totodata, Uniunea Europeana ia in calcul, la randul ei, modificarea legis­latiei si ar fi foarte bine daca Roma­nia ar fi in avangarda, cu o lege noua si un spirit nou, creat de criza financiara”, a adaugat avoca­tul. Dutescu intentioneaza sa lanseze o dezbatere in lunile urma­toare pe mar­gi­nea modificarilor care trebuie aduse Legii pietei de capital, in urma careia parti­ci­pantii sa se implice in ela­borarea unui pro­iect de lege.

„Voi organiza un semi­­nar in cadrul Facul­­­ta­tii de Drept, la care am invitat pro­fe­sori de drept din tara, dar si profesori de la Academia de Studii Eco­nomice din Bucu­resti si actorii pietei de ca­­pital. Astept in pre­zent raspunsul re­pre­­zen­tantilor CNVM pen­tru a vedea daca aceas­­ta institutie doreste sa fie co-coor­donator”, a mentionat Cristian Du­tes­cu.

CNVM doreste clarificarea legii
Unii dintre oficialii CNVM si-au expri­mat, in trecut, sustinerea pentru modi­ficarea Legii pietei de capital.

Marea carte verde a monografiilor contabile
Marea carte verde a monografiilor contabile

Vezi detalii

Autoturisme pe firma. Regim fiscal-contabil
Autoturisme pe firma. Regim fiscal-contabil

Vezi detalii

Proceduri obligatorii. Spalarea banilor
Proceduri obligatorii. Spalarea banilor

Vezi detalii


„Inclusiv din discutiile pe care le-am avut cu reprezentantii CNVM a reiesit ca se doreste o clarificare a legii. A si existat un proiect in acest sens, dar a ramas blocat pe la Ministerul Finantelor“ , a mai spus Dutescu.

Sursa Financiarul 11/06/2010

Autor: Infotva.ro

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "Dezbatere pentru modificarea Legii pietei de capital":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate
Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]
Atentie contabili!
MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate Modificari importante privind TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016