Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Editorial: O criza... infloritoare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Iul. 2010

Taxa pe valoare adaugata creste. Salariile scad. Nivelul de trai se duce la vale. Puterea de cumparare aluneca pe apa sambetei dimpreuna cu... orase si sate intregi. Importante zone din tara - cu ...

Taxa pe valoare adaugata creste. Salariile scad. Nivelul de trai se duce la vale. Puterea de cumparare aluneca pe apa sambetei dimpreuna cu... orase si sate intregi. Importante zone din tara - cu recolta aferenta - sunt sub ape... Si in Bucuresti ploua aproape in fiecare zi.

In aceste conditii deloc fericite, in aceasta declarata stare de austeritate, capitala este din ce in ce mai infloritoare. La propriu, caci, din punct de vedere economic, nu are cum sa o duca nici ea prea bine. Asa se face ca, pe la fiecare colt de strada si, ulterior, pe intreaga strada, pe strazi pe care nu prea circula nici naiba pe jos, in locuri unde abia daca exista trotoare, rasar straturi-straturi de flori.

Ai zice ca suntem in Olanda... asa-i de frumos. Numai ca, acolo, florile importa nu se si... importa si, prin urmare, au preturi derizorii. La noi, mai bine nici nu mai intrebam cat costa panselutele si petuniile care se revarsa de peste tot...

Dupa ce, anul trecut, "impodobisera" statii de autobuz si stalpi de orice fel cu niste hidoase ghivece etajate, la fel de potrivite si de necesare ca nucile-n perete, nici anul asta (cica tot de criza!), autoritatile locale nu se lasa. Nu se lasa din cheltuit aiurea. Pe strazi pe care trec zece insi pe zi, au aparut... panouri de flori, de 2 metri pe 2.

Parca fiecare strada din asta este un targ. Nici despre ele nu este bine sa intrebam cat costa si, mai ales, ce... utilitate au. Dar cine sa-si mai puna problema utilitatii cand vine vorba de... arta. Caci despre ce altceva poate fi vorba? Autoritatile au absolvit toate... Facultatea de... ikebana.

Si, pentru ca tot ploua in fiecare zi, si pentru ca ploaia nu o fi facuta din... apa, din H2O, aceleasi autoritati au grija sa... stropeasca, in fiecare dimineata, parcurile si gradinile. E posibil ca si daca Bucurestii ar fi inundati - Doamne fereste! - autoritatile sa... stropeasca in continuare parcurile si straturile de flori, cumparand pentru aceasta salupe speciale.


A, si... asa, in treacat, la propriu, prin Pasajul Lujerului - sau cum i-o mai fi spunand acum - dupa ce prima etapa in renovarea acestuia a constat in... "bordurare", acum, de-a lungul pasajului, sunt amplasate sute de metri de... schele pe care sunt... vreo doi muncitori.

Dupa ce au... "consolidat" pasajul (aceasta operatiune constand in... mangaierea zidurilor cu spaclul si cimentarea... darelor rezultate), acum, de la inaltimea schelelor, a inceput montarea de placi de... granit sau de gresie, nici nu conteaza asa de tare, solid sa fie si cat mai mult sa coste! Sa stea tot soferu' in cele 20 de minute cat ii ia sa treaca, la ore de varf, prin pasajul de vreo 650 de metri (!) si sa se simta ca-n mausoleu.

Asadar, de dragul frumosului, de dragul artei, cu siguranta ca fiecare dintre noi ar vota - daca ne-ar intreba cineva, desigur - pentru majorarea TVA cu inca 30% si reducerea salariilor cu 60%, daca se poate. In felul acestea, s-ar putea realiza cat mai multe lucrari publice de maaaare utilitate. Adica, ne-am putea bucura de banci din lemn de mahon si de tek, poleite cu aur; ne-am bucura de cosuri de gunoi din antiseptic argint; ne-am bucura de ceasuri, termometre, barometre publice de platina; ne-am bucura daca parcurile s-ar umple cu orhidee rare si lalele negre.

Toate acestea pentru a avea o criza cat mai... infloritoare...

Alexandra Stanescu

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Editorial: O criza... infloritoare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016