Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Piata de divertisment ii costa scump pe romani

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 02 Aug. 2011
Tags: piata divertisment, produse media, industrie divertisment

Distractia i-a costat anul trecut pe romani aproximativ 2,5 miliarde de dolari. In medie, asta inseamna ca un roman a cheltuit aproximativ 120 de dolari pe an sau circa 10 dolari pe luna pentru


Distractia i-a costat anul trecut pe romani aproximativ 2,5 miliarde de dolari. In medie, asta inseamna ca un roman a cheltuit aproximativ 120 de dolari pe an sau circa 10 dolari pe luna pentru aceste produse de tipul jocurilor video sau a altor produse media digitale.

Se estimeaza ca piata media si de divertisment din Romania va ajunge in 2015 pana la valoarea de 3,8 miliarde dolari, aceasta urmand sa fie in acel moment cea de-a treia din regiune din punct de vedere al dinamicii. Astfel, rate mari de crestere se inregistreaza si in cazul Turcieie (13.2%), dar si in cazul Rusiei (11,7%). Cotele plaseaza aceste tari inaintea Poloniei (7,1%), Republicii Cehe (6,8%) si Ungariei (6,2%).

Analistii considera ca afacerile in acest domeniu cunosc perioada lor de glorie, ca urmare a cererii in expansiune a produselor media digitale. Daca unele tari au fost afectate de perioada de recesiune in care vanzarile in acest domeniu au scazut considerabil, la nivel mondial situatia pare sa aiba un ton pozitiv, cresterea industriei de divertisment fiind de 4,6%.

In plus, criza nu a afectat, din acest punct de vedere, state precum China si India care au continuat cu acelasi nivel al pietei de divertisment. Se estimeaza ca, in urmatorii cinci ani, cheltuielile la nivel global pentru produsele industriei media si divertismentului vor creste de la 1.400 miliarde de dolari in 2010 la 1.900 miliarde de dolari in 2015, cu o rata anuala anuală medie de crestere de 5,7% generata in principal de cresterea economica generala, dar si de accelerarea trecerii de la produsele media traditionale la cele digitale.
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul " Piata de divertisment ii costa scump pe romani":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016