Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Politicieni adevarati, tari civilizate, TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 11 Nov. 2008

Data fiind criza totala din imobiliare, o decizie menita sa revigoreze acest sector esential deopotriva pentru economia si pentru societatea romaneasca ar trebui luata cat mai rapid. Pretul ...

Data fiind criza totala din imobiliare, o decizie menita sa revigoreze acest sector esential deopotriva pentru economia si pentru societatea romaneasca ar trebui luata cat mai rapid.

Pretul apartamentelor ar putea scadea cu 16%, daca Guvernul ar anula TVA pentru constructii, si cu 5%, in cazul in care mediul privat si antreprenorii si-ar reduce marja de profit cu o treime.

Daca TVA-ul ar fi redus la 5%, iar suma colectata ar fi returnata de catre Guvern constructorilor si dezvoltatorilor, acestia ar putea majora salariile din constructii cu aproximativ 30%.

Prima intrebare de 1.000 de puncte: vor lua politicienii romani o atare decizie macar acum, inainte de alegeri, fie si exclusiv din ratiuni populiste?

A doua intrebare de 1.000 de puncte: in prag de campanie electorala, cand alegerile deja bat, nervoase, la usa, este plauzibil ca un parlament sa se ocupe de lucruri cu adevarat importante pentru cetatean si pentru mediul de afaceri?

Raspuns: da, dar nu in Romania!

Miercuri noaptea, intai spre doi octombrie a.c., in Parlamentul Austriei, deputatii au reusit, in urma unei sedinte neintrerupte de mai bine de 19 ore, sa desfiinteze taxa de inscriere la universitate, sa mareasca pensiile si sa micsoreze TVA-ul la medicamente.
Daca taxa de inscriere la universitate era de nu mai putin de 746 de euro pe an, TVA-ul la medicamente s-a redus de la 20% la 10%!

De asemenea, plafonul lunar al pensiilor a fost stabilit la 2.800 de euro, fiecare pensionar urmand a primi si o „prima unica“, de la 50 de euro la 150 de euro, iar perioadele de boala vor fi de asemenea luate in calcul la stabilirea pensiilor.

Masurile luate pe banda rulanta vor scoate, intr-adevar, destul de multi bani de la bugetul austriac. Compensarea costurilor nu va fi nicidecum o sarcina usoara. Populiste sau nu, aceste masuri legislative au fost insa luate!

Iar pentru cetateanul daruit cu o singura viata, finalmente, este singurul lucru care conteaza...(Articol preluat din Revista Romana de TVA octombrie/2008)

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Politicieni adevarati, tari civilizate, TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016