Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Puteti dormi linistiti: Se infiinteaza Grupul de TVA!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 12 Iul. 2010

PDL pregateste un plan de sapte masuri pentru relansarea economica, ce vor fi discutate, astazi, cu partenerii de guvernare si care vor fi inaintate guvernului.Printre interventiile agreate de ...

PDL pregateste un plan de sapte masuri pentru relansarea economica, ce vor fi discutate, astazi, cu partenerii de guvernare si care vor fi inaintate guvernului.

Printre interventiile agreate de parlamentarii PDL, UDMR si UNPR se numara crearea "grupului de TVA", initiativa ce vizeaza holdingurile si gruparile de firme care au aceiasi actionari. Concret, respectiva masura prevede ca, in cadrul entitatilor economice compuse din mai multe firme, sarcina rezolvarii problemelor legate de taxe si impozite sa revina unei firme-lider, care detine cel putin zece procente din actiunile respectivului grup economic.

"In felul acesta, se reduc si cheltuielile administrative ale statului care nu mai verifica, de pilda, cate sapte firme, ci doar una singura, iar compania are un avantaj in faptul ca se simplifica birocratia", a explicat deputatul PDL, Sulfina Barbu, coordonatorul grupului de parlamentari ai coalitiei care au elaborat propunerile de stimulare a mediului de afaceri.

Alte masuri discutate:

a. Al doilea pas se refera la deducerea fiscala de 10% din valoarea taxei pe valoarea adaugata pentru lucrari de renovare a locuintelor si cladirilor, ceea ce, in viziunea parlamentarilor puterii, ar conduce la o crestere economica potentiala de 0,3%, in conditiile in care reparatiile si renovarile au pondere de 32% din lucrarile de constructii totalizand 37 de miliarde de lei.

b. O alta prevedere este cea refe-ritoare la compensarea directa. Practic, deputatii PDL propun guvernului ca firmele cu datorii care au de primit contravaloarea TVA-ului de la stat sa beneficieze de un calcul direct.

"Daca o firma are datorii la asigurarile de sanatate, sau la somaj, dar are de incasat TVA, sa nu i se blocheze contul, pentru ca in felul acesta nu va mai putea face, mai departe, plati, nu va mai putea sa acorde salarii s.a.m.d.", a adaugat Sulfina Barbu, precizand ca setul de masuri asteapta doar acordul guvernului: "Am vorbit cu domnul ministru Vladescu si dumnealui a spus ca le poate accepta daca exista si o decizie politica in acest sens.

Am consultat peste 1300 de firme pana am ajuns la aceste concluzii si imi mentin punctul de vedere ca adversar al cresterii taxelor. Speram sa avem si o analiza foarte serioasa pana la sfarsitul anului si un program coerent care sa permita revenirea la cota unica de 19%, de la 1 ianuarie 2011". Sursa: Gandul

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Puteti dormi linistiti: Se infiinteaza Grupul de TVA!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016