Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Sa muriti bine!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 11 Mai. 2010

Multi patroni - ba chiar organizatii patronale intregi - s-au lasat pacaliti de anuntatele reduceri de salarii ale bugetarilor mai usor decat amerindienii care-si dadeau aurul pe pietricele colorate. ...

Multi patroni - ba chiar organizatii patronale intregi - s-au lasat pacaliti de anuntatele reduceri de salarii ale bugetarilor mai usor decat amerindienii care-si dadeau aurul pe pietricele colorate.

Dupa ce au dat afara oameni, dupa ce au redus pana la... refuz salarii si orice alt cost, patronii si-au zis in sine (si in niste comunicate de presa) ca... "s-a facut dreptate". Din parti! Caci, evident, atatea reduceri de salarii si de pensii si atatea concedieri vor duce la scaderea consumului pe ansamblu si, implicit, afacerile tuturor vor fi afectate poate pana la... faliment.

Dar cine se amagea chiar si cu aparenta dreptate, nu va mai avea nici macar aceasta "bucurie". Caci intelegerea cu FMI mai prevede ca si... tichetele de masa si banii rezultati din dobanzile bancare pasive sa fie impozitate.

Totodata, statul va elimina scutirile de la impozitul pe venit acordate programatorilor din domeniul IT iar, de la 1 iunie, pensionarile anticipate vor ingheta mai repede decat calota glaciara si pensiile de invaliditate vor fi acordate numai daca au fost aprobate de echipe de evaluare medicala din Ministerul Muncii.

Din acord, mai transpira ca Guvernul Romaniei (dar poate ca nu si al romanilor) s-a angajat in fata FMI sa majoreze taxele, daca masurile sus-mentionate nu vor aduce atatia bani la buget cat sa acopere deficitul.

Totodata, statul a cheltuit pe achizitii, in numai patru luni din acest an de... criza, desigur, cat in tot anul 2009. Asa s-au improprietarit institutii guvernamentale si companii de stat cu automobile, laptopuri si telefoane mobile de peste 100 milioane euro si au bugetat alte achizitii similare de 24 milioane de euro.

Si, dupa toate acestea, multi, foarte multi, nepermis de multi dintre maretii conducatori care ne-au adus in situatia asta, ne trantesc in fata poezia... solidaritatii, a rabdarii si a strangerii - pentru a cata oara si pana la a cata gaura - curelei. Asadar, tu ai condus si, din pacate, mai conduci masina, intri cu ea in gard exclusiv din cauza nepriceperii tale si le pretinzi... pietonilor sa fie solidari cu tine, sa plateasca si ei daune... sau chiar sa moara si odata cu tine...


Alexandra Stanescu



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Sa muriti bine! ":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016