Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Sa nu va fie de deochi!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 30 Iul. 2010

Sa nu va fie de deochi! Peste tot in lume, se fac felurite sondaje. Cineva vrea sa afle ce mananci, cu ce te imbraci, cat porti la pantof sau cat de des te speli pe maini. Altcineva vrea sa stie care ...

Sa nu va fie de deochi!

Peste tot in lume, se fac felurite sondaje. Cineva vrea sa afle ce mananci, cu ce te imbraci, cat porti la pantof sau cat de des te speli pe maini. Altcineva vrea sa stie care este vedeta ta preferata sau cu cine votezi. Mai sunt si sondaje de cultura generala ale caror rezultate care pot fi considerate infricosatoare daca nu ar fi catastrofale.

Potrivit unui sondaj, 42% dintre romani cred ca... Soarele se invarteste in jurul Pamantului (7 procente nu au stiut ce sa spuna sau nu au vrut sa raspunda) si ca obiectele de culoare rosie ii feresc de deochi; 40% cred ca zodia le influenteaza viata.

Totodata, o treime crede ca... prin fierbere, pana si laptele... radioactiv devine bun pentru consum. 22% nu au stiut sau nu au raspuns la aceasta intrebare.

Numarul 13 poarta ghinion pentru 30% dintre romani, iar 44% dintre ei cred ca, daca ii mananca palma stanga, vor primi bani. Pe scurt, numai un procent dintre romani au cunostinte temeinice in domeniul stiintei, comparativ cu 17%, in Franta sau Germania.

Faptul ca unii oameni se nasc inteligenti nu este meritul lor. Faptul ca unii oameni se nasc mai putin inteligenti nu este vina lor. Faptul ca, desi sunt inteligenti, unii isi bat joc de propria minte este vina lor. Faptul ca, desi sunt mai putin inteligenti, unii cauta sa-si dezvolte propria minte este meritul lor...

Multi spun ca nu trebuie sa-si incarce memoria cu "lucruri" de care nu se folosesc in activitatea lor curenta, in meseria lor, nedandu-si seama ca, astfel, devin un fel de roboti. Caci, daca te autolimitezi, daca tu crezi ca ce stii iti este arhisuficient, daca iti tii mintea in bezna, ocupata cu ce a mai facut o blonda sau cu ce a mai desfacut o bruneta, nu ai decat de pierdut.

Daca atatia romani nu stiu lucruri elementare, cum sa nu creada ei aceleasi si aceleasi promisiuni de mediu de afaceri predictibil, de taxe stabile, de mii de kilometri de autostrazi, de zeci de kilometri de metrou in Bucuresti (in conditiile in care, in 20 de ani, s-au construit vreo… doi)? Cum sa nu-l voteze pe orice ins care se preface ca ii pasa de ei?

Nu e musai sa fii doctor in matematica, fizica, literatura, dar, daca ai niste notiuni elementare si mai ales daca preocuparile tale sunt directionate spre a afla, a sti, a cunoaste cat mai multe, daca esti sceptic, daca vei cauta dincolo de aparente, atunci nu vei lua credit cu dobanda de 100%; nu vei raspunde scrisorilor nigeriene; nu vei transmite date confidentiale catre site-uri clonate; vei rade de sms-ul care te anunta ca ai castigat un milion de euro dar, pentru a intra in posesia lui, tre’ sa incarci 100 de cartele sau sa trimiti 100 de lei cuiva.

Dar, cel putin la fel de important ca toate acestea, nu vei da, la nesfarsit, credibilitate si sanse unor incapabili, unor indivizi a caror singura pricepere, a caror singura... stiinta este... gargara.






Alexandra Stanescu


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Sa nu va fie de deochi! ":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016