Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Surpriza: contul unic nu este unic! - publicat in noiembrie 2007

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 01 Dec. 2007

Ideea este binevenita! Economisim astfel timp, hartie si toner pentru intocmirea mai multor ordine de plata pentru acelasi beneficiar al banilor nostri: bugetul general consolidat. Economisim chiar ...

     Ideea este binevenita! Economisim astfel timp, hartie si toner pentru intocmirea mai multor ordine de plata pentru acelasi beneficiar al banilor nostri: bugetul general consolidat. Economisim chiar si ceva banuti, deoarece, pentru fiecare ordin de plata in parte, banca ne percepe speze chiar si in situatiile in care suma de virat este
cu mult mai mica decat spezele ca atare!

     Plata prin contul unic a fost reglementata prin O.G. nr. 47/2007, publicata in M.Of. nr. 603, din 31 august 2007. Prin O.M.E.F. nr. 1.294, din 10 septembrie 2007, publicat in M.Of. nr. 658, din 26 septembrie 2007, s-a legiferat  nomenclatorul obligatiilor fiscale datorate bugetului de stat, bugetelor asigurarilor sociale si fondurilor speciale, care se platesc intr-un singur cont, denumit „contul unic“.

      Citind textul acestui ordin observam insa ca, de fapt, contul unic nu este chiar atat de... „unic“ – plata obligatiilor bugetare in contul unic se efectueaza in baza a doua ordine de plata:
         - contul 20.47.01.01, denumit „Venituri ale bugetului de stat – sume incasate pentru bugetul de stat in contul unic, in curs de distribuire“, in care pot fi virate una sau mai multe obligatii datorate bugetului de stat, dar nu mai mult de 31 de obligatii enumerate in nomenclatorul prezentat in anexa nr. 1 la actul normativ mentionat;
         - contul 55.02 „Disponibil al bugetelor asigurarilor sociale si fondurilor speciale, in curs de distribuire“, deschis la unitatile Trezoreriei Statului din cadrul organului fiscal la care firmele sunt inregistrate ca platitoare de impozite si taxe. In acest cont, pot fi virate una sau mai multe obligatii, dar nu mai mult de 24 de obligatii enumerate in nomenclatorul prezentat in anexa nr. 2 la actul normativ mentionat.

CIUDAT!
     Prin O.M.F.P. nr. 80 din 16 ianuarie 2007, pentru aprobarea modelului
si continutului formularului 100 „Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul general consolidat“, cod 14.13.01.01/a sunt reglementate 81 de obligatii de plata, inclusiv obligatiile bugetelor asigurarilor sociale si ale fondurilor speciale.

     Plata in contul unic reglementeaza 55 de obligatii de plata, deci 26 de obligatii se vor plati separat, in afara contului unic. Printre cele mai consistente obligatii de plata ramase pe „dinafara“ se numara taxa pe valoarea adaugata si accizele!

FOARTE NOSTIM!


     Contul unic este format din doua conturi care reunesc 55 de obligatii de plata: contul de venituri ale bugetului de stat si contul disponibil al bugetelor asigurarilor sociale si al fondurilor speciale.

Data aplicabilitatii:
     Plata in contul unic se efectueaza incepand cu obligatiile fiscale aferente lunii septembrie 2007, care au scadenta cel tarziu pana la data de 25 octombrie 2007.

Categoria de platitori:
     Plata in contul unic se utilizeaza doar de catre contribuabilii care platesc integral si la termen obligatiile fiscale si care nu au obligatii fiscale restante.

Distribuirea sumelor:
     Distribuirea efectiva a sumelor platite in contul unic si stingerea obligatiilor fiscale au fost reglementate prin metodologia aprobata prin O.M.E.F. nr. 1.314, din 11 septembrie 2007, publicat in M.Of. nr. 658, din 26 septembrie 2007.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Surpriza: contul unic nu este unic! - publicat in noiembrie 2007":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016