Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Telestabilitate

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 24 Mai. 2010

In Romania post-decembrista si... in Romania, in general, putine sunt lucrurile care dureaza. Asta pentru ca este mai mereu invocata (de cele mai multe ori pe buna dreptate) punerea noastra de-a ...

In Romania post-decembrista si... in Romania, in general, putine sunt lucrurile care dureaza. Asta pentru ca este mai mereu invocata (de cele mai multe ori pe buna dreptate) punerea noastra de-a curmezisul in fata turcilor si tatarilor.

Asadar, cum lucrurile nu dureaza, ce sanse sunt ca o... emisiune de televiziune, aruncata asa, in eter, sa... dainuiasca?

Cam mici. Dupa 1990, multe "retete" de emisiuni de divertisment (si nu numai) au fost importate, cu precadere din Italia si Spania, tari care, la randul lor, au importat, prin intermediul celui mai cunoscut om de televiziune de nationalitate romana, Valeriu Lazarov, emisiunile din SUA.

Insa aproape toate aceste emisiuni, de cele mai multe ori de o calitate indoielnica, si-au dat repede masura valorii sau a... non-valorii. Toate lacrimogenitatile si reality-show-urile au prins deloc sau pentru moment.

Televiziunea publica nu a scapat, nu a fost ferita, din pacate, de astfel de productii. Dar, din fericire, in grila sa de programe, a supravietuit si supravietuieste, indiferent de... regim, o emisiune unica: Teleenciclopedia.

Pe 21 mai, sunt 45 de ani de la prima difuzare a emisiunii. La 21 mai 1965, incepea emisiunea care avea sa devina un simbol. In toti acesti ani, s-au schimbat putine din formatul enciclopediei televizate si cica numai patru echipe de realizatori. Calitatea a ramas aceeasi, la fel si melodia de generic, interpretata de Dan Grigore, pe vremea cand era student.

De-a lungul celor 45 de ani, voci superbe s-au asezat la pupitrul tehnic pentru a da viata explicatiilor scrise de personalitatile enciclopedice care au colaborat cu echipa de la Teleenciclopedia.

Mariana Zaharescu, Adela Marculescu, Silviu Stanculescu, Traian Stanescu, Ion Caramitru, Sanda Taranu, Florian Pittis, Irina Petrescu, Lucia Muresan, Petru Margineanu ne-au povestit cum au disparut mayasii si aztecii; cum traiau papii; cum e viata in savana, in desert sau in hau de ocean; cum s-au construit palate si s-au naruit imperii; cum se aliniaza planetele si galaxiile; cum au iubit poeti, scriitori si regi.

Editia de sambata a Teleenciclopediei poarta numarul 22.222. La multi ani! Daca am avea si in alte domenii atata stabilitate si calitate, Romania ar arata cu totul si cu totul altfel...


Alexandra Stanescu

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Telestabilitate ":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016