Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

TVA si pericolul controlului preturilor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 04 Mar. 2008

Taxa pe valoare adaugata (TVA) la alimentele de baza ar putea fi redusa la 5%, in cazul in care o initiativa legislativa adoptata saptamana trecuta de Senat va trece si de Camera ...

Taxa pe valoare adaugata (TVA) la alimentele de baza ar putea fi redusa la 5%, in cazul in care o initiativa legislativa adoptata saptamana trecuta de Senat va trece si de Camera Deputatilor.

Aratandu-se receptivi la mesajul guvernatorului Mugur Isarescu de a-l ajuta in lupta impotriva inflatiei, cinci senatori PSD au propus un amendament la Codul Fiscal prin care, pentru compensarea efectului bugetar, au fost majorate o serie de accize.

Masura in sine nu este una menita a micsora pretul alimentelor de baza, data fiind cresterea cererii (alimentata de salarii si pensii majorate), ci numai una care ar putea atenua pe termen mediu si lung cresterea preturilor. Daca insa scopul initiatorilor a fost scaderea pretului si se vor declara nemultumiti, exista riscul ca politicienii sa adopte masuri suplimentare, precum ar fi controlul preturilor.

De acest lucru se teme si guvernatorul Isarescu. „Importanta este anticipatia inflationista, trebuie readusa increderea, trebuie evitate masurile administrative cum ar fi controlul preturilor, care deviaza functionarea mecanismelor de piata si care poate avea ca rezultat o spirala a cresterii preturilor“, a avertizat acesta saptamana trecuta.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "TVA si pericolul controlului preturilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016