Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Asigurarile de sanatate cu acoperire pentru cancer - un beneficiu pentru angajati

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 11 Nov. 2019
Asigurarile de sanatate cu acoperire pentru cancer – un beneficiu pentru angajati
Tags: asigurare medicala, medihelp, asigurare cancer

Piata muncii este in continua schimbare, iar companiile trebuie sa se adapteze acestei tendinte pentru a reusi sa isi fidelizeze angajatii. Ritmul cu care persoanele isi schimba locul de munca a crescut in ultimii ani, oamenii devenind tot mai constienti de avantajele pe care le au intr-un mediu in tot mai mare cautare de forta de munca. Din aceste motive, companiile sunt nevoite sa gaseasca solutii prin care sa le creeze angajatilor cadrul de stabilitate pe care si-l doresc si sa le ofere beneficii materiale si extra-salariale atractive.

Unul dintre beneficiile cele mai vizate de catre candidatii pentru un job este reprezentat de o asigurare privata. Oamenii devin tot mai interesati de prevenirea afectiunilor medicale, de aceea investesc tot mai mult efort si resurse pentru a avea acces la cele mai bune clinici si la specialisti renumiti. Prin includerea acesteia in cadrul beneficiilor extrasalariale, companiile isi maresc sansele de a retine angajatii o perioada indelungata, asigurandu-si un avantaj in fata concurentilor. In acest fel, incheierea unui contract cu unul dintre furnizorii de asigurari medicale private din Romania, precum MediHelp International, poate aduce beneficii considerabile unei companii si o poate ajuta sa isi mentina competitivitatea in raport cu altele.

MediHelp International pune la dispozitia companiilor planuri de asigurari potrivite nevoilor acestora, cu ajutorul carora isi pot motiva angajatii. O asigurare privata acopera una dintre principalele nevoi pe care acestia o au: increderea ca, in cazul unei afectiuni medicale, vor beneficia de servicii medicale de calitate.

Ce cuprinde o asigurare de sanatate?

Angajatii unei companii care alege sa incheie un contract cu MediHelp International vor beneficia de accesul la o retea internationala de 425000 de clinici si spitale. Ei isi vor putea alege institutia in care sa se trateze, dar si medicul care sa se ocupe de cazul lor. In acest fel, angajatii care beneficiaza de o asigurare privata, vor scapa de grija costurilor serviciilor medicale, aceasta sarcina revenindu-i furnizorului. Planul de asigurare pentru companii acopera costurile operatiilor complexe, serviciilor avansate de imagistica, ingrijirii medicale de rutina, spitalizarii si tratamentului de zi, ale transplantului de organe si are o componenta tot mai cautata de angajati: asigurare cancer.

Cancerul este un diagnostic extrem de complicat, de aceea, o asigurare care acopera costurile de tratare ale acestuia poate constitui un sprijin enorm in depasirea situatiei dificile. Includerea unei astfel de asigurari in pachetul de beneficii al angajatului ii creeaza acestuia un cadru de stabilitate si siguranta datorat faptului ca atat el, cat si familia lui, pot beneficia de un act medical la cele mai inalte standarde. O asigurare privata oferita prin planul dedicat companiilor de catre MediHelp International este deductibila pana la 400 de euro/an, atat pentru angajator, cat si pentru angajat.

Prin includerea acestei optiuni de asigurare cancer, asigurarea de sanatate privata devine un instrument extrem de util in gasirea celor mai bune tratamente. Asigurarea are acoperire internationala, ceea ce inseamna ca pacientul poate alege sa se trateze in afara granitelor daca acest lucru ii ofera cele mai bune sanse de vindecare. De asemenea, beneficiarii unei asigurari obtinute prin intermediul MediHelp International pot utiliza platforma ”A doua opinie” in cazul in care nu au certitudinea faptului ca diagnosticul initial este cel corect. Astfel, persoana asigurata primeste un Second Opinion de la cei mai buni medici oncologi din Europa si are acces la cele mai avansate tehnici de diagnostic.

Companiile care aleg sa incheie un contract cu MediHelp au oportunitatea de a selecta pentru angajatii lor optiuni mai complexe care privesc istoricul medical al acestora si conditiile preexistente. Acestea sunt, de obicei, dificil de inclus in planul de asigurare medicala privata, dar o companie poate alege sa includa o astfel de clauza. In acest fel, optiunea de Asigurare Medicala Completa presupune ca, pentru o taxa suplimentara, unele conditii preexistente ale angajatilor sa fie incluse in asigurare. De asemenea, optiunea de Desconsiderare a Istoricului Medical propune ca, pentru firmele cu cel putin 10 angajati, conditiile preexistente sa fie incluse in polita de asigurare.

Grija tot mai mare pe care romanii o acorda mentinerii unei stari bune de sanatate demonstreaza faptul ca societatea din Romania se aliniaza la standardele occidentale. In acest context, companiile au datoria sa inteleaga care sunt motivatiile angajatilor pe care incearca sa ii atraga si sa propuna oferte care sa satisfaca aceste nevoi. Asigurarile de sanatate private, dar mai ales cele care acopera si tratamentul pentru cancer devin beneficii importante in acceptarea sau refuzarea unui loc de munca.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Asigurarile de sanatate cu acoperire pentru cancer - un beneficiu pentru angajati":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016